KONKURS za Top 100 projekata

27/05/2021 14:08

KONKURS za Top 100 projekata

Međunarodni istraživački centar za veštačku inteligenciju (IRCAI) iz Slovenije, koji ima status Uneskovog centra kategorije II, raspisao je poziv za odabir Top 100 projekata iz oblasti primene veštačke inteligencije na temu rešavanja problema vezanih za ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Osnovna ideja ovog poziva je osnaživanje istraživača i preduzetnika koji razvijaju projekte u oblasti veštačke inteligencije i podsticanje vidljivosti projekata iz oblasti veštačke inteligencije. Sa željom da doprinesu ostvarivanju ciljeva održivog razvoja čineći najveću svetsku platformu održivih rešenja još efikasnijom, Međunarodni istraživački centar za veštačku inteligenciju će tokom ove godine izraditi poseban izveštaj koji prikazuje 10 najupečatljivijih slučajeva i nova rešenja među projektima veštačke inteligencije sa fokusom na uticaj održivog razvoja.

Kako je saopštilo ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, najboljih 10 projekata dobiće podršku kroz aktivnosti obuke, savetovanja, umrežavanja i mentorstva, i uz rad sa partnerima Međunarodnog istraživačkog centra za veštačku inteligenciju.

Informacije o detaljima poziva i načinu prijave mogu se pronaći OVDE. A rok za podnošenje predloga je 30. jun 2021. godine do 17 sati.

27/05/2021 14:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments