Nagradni konkurs za kratki film

01/04/2015 10:42

Nagradni konkurs za kratki film

Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica raspisao je nagradni konkurs za učenike i učenice vojvođanskih srednjih škola pod nazivom “Život je vrh, osvoji ga!”.

Zadatak za učesnike je da izrade kratak film (video klip) u kojem će pokazati svoje viđenje problema zavisnosti i ponuditi vršnjacima životne ciljeve koji ih mogu podstaći na razmišljanje.

Konkurs je namenjen učenicima i učenicama svih srednjih škola u Vojvodini, a tema rada je “Život je vrh, osvoji ga!”.

Kratki film koji se šalje na konkurs bi trebalo da traje do tri minuta, a da se u njemu prikaže opasnost korišćenja prihoaktivnih supstanci (duvan, alkohol, droga) i kockanja mladih. Cilj konkursa je da se mladi podstaknu na odgovorno ponašanje kako bi ostvarili svoje životne ciljeve.

Video klip može biti delo jednog ili više učenika koji mogu poslati samo jedan originalan rad na konkurs koji može biti snimljen mobilnim telefonom ili kamerom, a mora imati i prikladan naslov.

Radovi se šalju putem elektronske pošte na adresu [email protected] sa naznakom: Nagradni konkurs – “naziv filma”.

Uz rad potrebno je poslati i podatke o autoru/autorima – ime i prezime, naziv škole, razred, grad, kontak telefon.

Na Fejsbuk stranici “Hoću da znam jer ja biram” nalaziće se svi prispeli video klipovi od 6. do 27. maja. Posetioci ove stranice imaće priliku da “lajkom” daju svoj glas ili da ostave komentar.

20 radova ućiće u uži krug, a pobednika će odlučiti broj “lajkova” ali i mišljenje stručnog žirija. Početkom juna će 10 najboljih radova biti nagrađeno.

Na dan obeležavanja Svetskog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga 26. juna biće organizovana svečana dodela nagrada u Subotici.

Radovi se mogu poslati do 5. maja, do kada je otvoren konkurs.

Konkurs je deo Projekta „Hoću da znam, jer ja biram“, koji finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana za borbu protiv droga u AP Vojvodini, a Konkurs podržava i Kancelarija za mlade Grada Subotice.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

Izvor: RTV

01/04/2015 10:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments