Zrenjanin: Konkurs za originalni dramski tekst

11/01/2016 11:31

Zrenjanin: Konkurs za originalni dramski tekst

Konkurs pod nazivom “Ja, danas u Srbiji” koji raspisuje Narodno pozorište “Toša Jovanović” iz Zrenjanina i Kreativni centar “Cekom” otvoren je do 22. januara 2016. godine.

Na konkursu mogu učestvovati mladi autori sa teritorije Republike Srbije od 15 do 25 godina, a potrebno je poslati originalni dramski tekst – “Ja, danas u Srbiji”.

Radovi koji budu pristigli na konkurs ocenjivaće se u dve kategorije, prema starosti – od 15 do 19, i od 20 do 25 godina.

Autori na konkurs mogu poslati samo tekstove napisane na srpskom jeziku koji do sada nisu objavljivani ili izvođeni na profesionalnoj sceni.

Svi zainteresovani autori svoje radove mogu slati u elektronskoj formi mejlom na adresu
[email protected] ili poštom na adresu: Narodno pozorište “Toša Jovanović”, Trg slobode 7, 23000 Zrenjanin, sa naznakom “Za konkurs”.

U prijavi, uz rad, potrebno je navesti ime i prezime, datum rođenja, zanimanje, mesto prebivališta, adresu, kontakt telefon i mejl adresu.

Žiri u sastavu Ivana Kukolj Solarov, diplomirana pozorišna i radijska producentkinja i direktorica Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”, Vladimir Arsenić, književni kritičar i urednik časopisa “Ulaznica” i Dušan Kalejski, dramski pedagog iz grupe “Korak”, uz stručnu podršku Anđelke Nikolić, rediteljke, odabraće najbolje radove.

Dva teksta, po jedan iz svake kategorije, biće publikovani, a jedan će mladi glumci izvesti na repertoaru Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”.

11/01/2016 11:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments