Raspisan konkurs za 13. Međunarodni salon stripa

07/04/2015 15:57

Raspisan konkurs za 13. Međunarodni salon stripa

Otvoren je konkurs za 13. Međunarodni salon stripa koji se održava od 24. do 27. septembra 2015. godine.

Konkurs je organizovala Srećna galerija Studentskog kulturnog centra Beograd, a pravo učešća imaju autori svih uzrasta.

Rad sa kojim se konkuriše može biti delo više autora (crtač, scenarista, kolorista), ali crtač ne može na konkurs poslati više od jednog rada. Radovi mogu biti prethodno objavljeni.

Tema, žanr i autoriski pristup konkursom nisu određeni, a ne isključuje se mogućnost da se prihvate i radovi sa strip tematikom u drugim medijima – reljef, skulptura, instalacija, objekat…

Radovi se šalju poštom ili lično, a kopija ili original rada koji se podnosi moraju biti obima od 1 do 4 tabele A3 ili A4 formata.

Strip može biti napisan na srpskom ili engleskom jeziku, kao i na jezicima sa bivšeg srpskohrvatskog, odnosno hrvatskosrpskog govornog područja.

Rok za slanje radova je 15. avgust.

Stripovi koji propagiraju rasnu, versku, nacionalnu, ličnu ili druge vidove netrpeljivosti ili imaju za cilj propagandnu delatnost pravnih lica, organizacija, udruženja i pokreta, kao i radovi koji imaju pornografski sadržaj neće se uzimati u obzir pri odabiru.

Pored rada, potrebno je poslati i prijavu na konkurs koja se preuzima ovde ili lično u SKC-u pri predavanju radova na konkurs. Prijava mora biti popunjena čitko – štampanim slovima ili na računaru.

Adresa za slanje radova je SKC, Srećna Galerija, Salon stripa, Kralja Milana 48, 11000 Beograd, Srbija.

Više informacija nalazi se na Fejsbuk stranici Salona stripa, zvaničnom sajtu ili putem mejla – [email protected] ili pozivom na broj telefona +381 11 360 20 44.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

Izvor: RTV

07/04/2015 15:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments