Konkurs za dodelu prve “KOMS nagrade”

03/03/2016 17:47

Konkurs za dodelu prve “KOMS nagrade”

Konkurs za dodelu prve “KOMS nagrade” koji je raspisala Krovna organizacija mladih Srbije otvoreno je do 6. marta 2016. godine.

Nagrada se dodeljuje za aktivno učešće mladih, a biće dodeljena u tri kategorije:

Najbolji projekat za aktivno učešće mladih

Ova kategorija je namenjena projektima koji podstiču ili promovišu aktivno učešće mladih, a nagradom se pokazuje vrednovanje projekata koji direktno unapređuju ili promovišu aktivno učešće mladih i stvaraju pozitivne uzore.

Za ovu nagradu mogu konkurisati projekti realizovani tokom 2015. godine od strane pojedinca, neformalne grupe, udruženja ili fondacije, a koji je većim delom realizovan na teritoriji Republike Srbije, sa efektima na lokalnom, regionalnom, pokrajinskom ili nacionalnom nivou.

Najbolja medijska objava o aktivnom učešću mladih

Ova kategorija namenjena je medijima koji svojim izveštavanjem prepoznaju ili podstiču aktivno učešće mladih i stvaraju pozitivne uzore, a nagradom se vrednuje novinarski rad koji adekvatno izveštava o aktivnom učešću mladih i doprinosi popularizaciji istog.

Za ovu nagradu mogu biti nominovani štampani, elektronski i internet mediji koji deluju na prostoru Republike Srbije, kao i nezavisni novinari i autori čiji je tekst objavljen u nekom od medija na prostoru Republike Srbije.

Najbolji doprinos aktivnom učešću mladih kroz međunarodnu saradnju

Ova kategorija namenjena je unapređenju aktivnog učešća mladih kroz međunarodnu saradnju, a nagradom se želi podstaći razmena iskustava i prenošenja modela aktivnog učešća mladih kroz međunarodnu saradnju.

Za ovu nagradu mogu biti nominovani programi, projekti i aktivnosti realizovani u Republici Srbiji ili inostranstvu u toku 2015. godine, a započeti najranije u 2014. godini od strane pojedinca, neformalne grupe, udruženja, fondacije, kancelarija za mlade, institucije na svim nivoima sa sedištem u Republici Srbiji ili inostranstvu.

Nominacije se prikupljaju putem javnog poziva popunjavanjem formulara, a nominovanje je anonimno.

Krajnji rok za podnošenje nominacija je 6. mart, 23:59 časova.

Izbor dobitnika/ca nagrade, o kojima će odlučivati tročlana komisija, biće objavljen na konferenciji za štampu 11. marta 2016. godine.

03/03/2016 17:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments