Konkurs za učešće u nacionalnoj postavci Srbije na Praškom kvadrijenalu

23/12/2014 12:08

Konkurs za učešće u nacionalnoj postavci Srbije na Praškom kvadrijenalu

Konkurs za učestvovanje u Izložbi nacionalne postavke nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2015. godine, raspisan je od strane Centra za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju – OISTAT Centar za Srbiju (Novi Sad) i Muzej primenjene umetnosti (Beograd).

Ova manifestacija je posvećena scenskom dizajnu i scenskom prostoru i najznačajnija je manifestacija tog tipa u celom svetu. Od 1967. godine Praško kvadrijenale predstavlja široku platformu za istraživanje različitih oblasti scenskog stvaralaštva, preko artikulacije fizičkog prostora za igru i dizajn dekora, preko kostima, zvuka i svetla u pozorištu, umetničkih i kustoskih praksi iniciranih ukrštanjem i preklapanjem arhitekture, scenskih i vizuelnih umetnosti, site-specific projekata i upotrebe prostora savremenog grada kao pozornice.

Rad kojim će se srbija predstaviti u Pragu je projekat od više umetničkih/autorskih dela koji će činiti celinu kako u značenjskom tako i u tehnočko-produkcionim smislu. Ovaj rad je inspirisan pozicijom i značenjem politike u savremenom društvu, kao politika utiče na umetnost i kulturu.

Pravo učešća na ovoj manifestaciji imaju umetnici i svi čije se delo smatra delom scenske arhitekture i dizajna ili pripada domenu izvođačkih i vizuelnih umetnosti – scenografija, kostimografija, arhitektura i dizajn scenskog prostora, animacija, slikarstvo, ples, dramaturgija, režija…

Radovi za prijavu šalju se putem mejla do 20. januara 2015. godine na adresu [email protected]

Kompletan materijal i sve informacije vezane za konkurs mogu se preuzeti ovde.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

23/12/2014 12:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments