Novi Sad kandidat za prestonicu mladih

12/12/2014 12:08

Novi Sad kandidat za prestonicu mladih

Na konferenciji “Youth Heroes” objavljena je kandidatura Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine koja će zvanično biti potvrđena 1. februara naredne godine. Kandidaturu Novog Sada podržava fondacija “Egzit”, Grad Novi Sad i kompanija NIS.

“Novi Sad ima sve predispozicije da postane evropska prestonica mladih jer je prepoznat kao grad mladih i ima prednosti u odnosu na mnoge evropske gradove. Potrebno je da postavimo ciljeve kako bi se rešavala pitanja i problemi mladih” kaže Nemanja Milenković ispred „Egzit“ fondacije.

Dušan-Kovačević-EXIT

Dušan Kovačević EXIT festival

Predrag-Svilar

Predrag Svilar, član Gradskog veća za omladinu i sport

“Ove godine kada smo proglašeni za najbolji veliki evropski festival, rešili smo da i ceo Novi Sad povučemo da bude na prestolu Evrope u domenu omladine kroz kanidaturu za omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine” rekao je Dušan Kovačević, osnivač i direktor „Egzita“.

Predrag Svilar, član Gradskog veća za omladinu i sport, na konferenciji “Youth Heroes” izjavio je da će grad u potpunosti podržati kandidaturu Novog Sada za omladinsku prestonicu jer, kako kaže, Novi Sad je uvek bio neformalna prestonica nekadašnje Jugoslavije, a sada Srbije. “Sedamdesetih godina je ovde ponikla Tribina mladih, osamdesetih i devedesetih čuvena „Žuta kuća“, a „Egzit“ je odbeležio 21. vek”

Jedan od načina da se briga o mladim i rešavanje njihovih problema podigne na viši nivo jeste i inicijativa da se Novi Sad kandiduje za omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine, zaključak je konferencije “Youth Heroes”.

12/12/2014 12:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments