Vikimedija Srbije: Takmičenje u pisanju članaka

25/11/2016 10:53

Vikimedija Srbije: Takmičenje u pisanju članaka

Vikimedija Srbije na Vikipediji na srpskom jeziku otvorila je još jedno takmičenje u pisanju novih tekstova i dopunjavanju već postojećih.

Svoje radove na temu – živi svet kandidati mogu slati do 15. decembra, kada se zvanično završava takmičenje.

Radovi koji se šalju na konkurs mogu biti o različitim vrstama biljaka, životinja i drugim živim organizmima, napisani u skladu sa politikama i smernicama Vikipedije – što podrazumeva korišćenje enciklopedijskog stila pisanja i navođenje izvora.

S obzirom na to da je ovo takmičenje u pisanju novih, ali i dopunjavanju postojećih članaka, neće biti priznati tekstovi prebačeni sa hrvatske, bošnjačke ili srpskohrvatske Vikipedije ili napisani botovima.

U toku trajanja takmičenja (ili nakon završetka) takmičari i takmičarke prilažu spisak članaka koje su napisali, a koje će članovi žirija pregledati i bodovati – svaki ponaosob bodovima od 0 do 2, a zatim ocenu pomnožiti sa brojem bajtova novog ili dopunjenog članka.

Napomena: S obzirom na to da se korisnički doprinos u bajtovima razlikuje ukoliko je članak pisan ćiriličnim, odnosno latiničnim pismom, žiri će tokom pregledanja uzeti ovu činjenicu u obzir, tako da će kod onih članaka koji su pisani latiničnim pismom, u rezultatima biti prikazani doprinosi u bajtovima kao da su članci pisani ćirilicom.

Žiri koji ocenjuje radove čine tri Vikipedijanca koje je izabrala Vikimedija Srbije, a koji zbog svog statusa neće moći da učestvuju u takmičenju.

Za prva tri mesta obezbeđene su nagrade:

  • I nagrada: VIVAX IMAGO LED TV 22″ Full HD
  • II nagrada: Sony bežični zvučnik SRS-X11L
  • III nagrada: Velika enciklopedija životinja

Na takmičenju mogu učestvovati svi registrovani korisnici i korisnice.

Za sva dodatna pitanja dostupna je mail adresa – [email protected]. (potrebno je naglasiti da je takmičenje na Vikipediji u pitanju)

25/11/2016 10:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments