Telecom World Young Innovators Competition

25/03/2015 10:25

Dva pobednika će biti pozvana da se pridruže događaju ITU Telecom World 2015 koji će se održati u Budimpešti, u Mađarskoj, od 12.-15. oktobra 2015. godine, gde će predstaviti svoje ideje, učestvovati u radionicama, imati korist od godinu dana neprekidnog mentorstva i osvojiti početno finansiranje.

Website: https://ideas.itu.int
Država: Mađarska
Jezik: engleski jezik
Nagrada: novčana nagrada u vrednosti do 10.000 dolara za vašu ideju; plaćeni troškovi za sve finaliste za prisustvovanje na događaju ITU Telecom World.
Rok za prijavu: 1. maj 2015. godine.
Otvoren za: pojedince od 18-30 godina iz država članica Međunarodne unije za telekomunikacije.

Međunarodna unija za telekomunikacije (eng, The International Telecommunication Union -ITU) i takmičenje za mlade inovatore (eng. Telecom World Young Innovators Competition) je u potrazi za mladim društvenim preduzetnicima koji koriste inovativne ideje zasnovane na informaciono -komunikacijskim tehnologijama za podsticanje preduzetništva u lokalnim zajednicama širom sveta. Ovi napori mogu ohrabriti preduzetnike iz bilo koje oblasti, kroz inkubacije, građenje veština, mentorstva, deljenje resursa i saradnje između malih preduzeća. Učesnici mogu imati već uspostavljen start-ap ili koncept za jedan novi.

Takmičenje za mlade inovatore je uvek postavljalo izazove koji se bave važnim pitanjima razvoja koja bi mogla da se reše tehnologijom. Preduzetništvo je ključni ekonomski pokretač, čije podsticanje predstavlja glavni prioritet razvojnog plana Ujedinjenih Nacija, kao i vlade širom sveta. Povećanje preduzetništva među grupama koje nisu dovoljno zastupljene u tehničkom svetu je od posebnog interesa.

Kvalifikovanost

  • Kandidati moraju biti stariji od 18 godina i mlađi od 30 u vreme prijave.
  • Ne smeju biti zaposleni (ili članovi porodice zaposlenog ili domaćinstva ) u ITU ili imaju ponudu za buduće zaposlenje u ITU.
  • Pobednički projekti iz ITU Telecom World 2013 nisu prihvatljivi.
  • Pobednički  koncepti mogu se dostaviti kao start-ap sa poslovnim planom.
  • Sve prijave moraju biti dostavljene na engleskom jeziku.
  • Kandidati mogu podneti više od jedne prijave za neki izazov, pod uslovom da prispeli radovi od istog kandidata nisu suštinski slični.

Nagrada

Start – up može osvojiti i do 10.000 dolara. Nivo finansiranja će odrediti Izborni Komitet na osnovu potrebe koju je izrazio kandidat, kvaliteta prijave ( inovativnost, poslovni potencijal, potencijalni društveni uticaj, verovatnoća uspeha), rezultata prezentacije i intervjua.

Svi finalisti će dobiti stipendije koja omogućava njihovo učešće u ITU Telecom World 2015. Stipendija pokriva troškove puta, smeštaja, troškove vize i dnevnice.

Kako se prijaviti?

Pošaljite opis vašeg poslovnog plana i svih ključnih pratećih dokumenata OVDE. Kako takmičenje bude napredovalo, možda ćete morati da priložite celokupan poslovni plan i prijavni formular.

Rok za prijavljivanje je 1. maj 2015. godine.

Za više informacija posetite zvaničnu veb stranicu.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE

25/03/2015 10:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments