Konkurs za 14. Međunarodni salon stripa

28/05/2016 09:22

Konkurs za 14. Međunarodni salon stripa

Konkurs za 14. Međunarodni salon stripa, koji je raspisan od strane Srećne galerije Studentskog kulturnog centra Beograd, otvoren je do 15. avgusta 2016. godine.

Na konkursu mogu učestvovati autori i aturoske svih urasta iz celog sveta.

Međunarodni salon stripa, koji se ove godine održava po 14. put, održaće se od 29. septembra do 2. oktobra 2016. godine.

Radovi koji se šalju na konkurs mogu biti na slobodnu temu, a ni žanr i autorski pristup nisu određeni konkursom.

Tekst u stripu može biti na srpskom ili engleskom jeziku, kao i na jezicima sa bivšeg srpsko-hrvatskog odnosno hrvatsko-srpskog govornog područja.

Na konkurs se mogu poslati radovi koji su delo više autora, s tim da crtač ne može podneti na konkurs više od jednog rada (koji može biti i prethodno objavljivan).

Rad treba da bude u dobroj kopiji (ili originalu), obima od 1 do 4 table, A3 ili A4 formata. Svaku tablu rada na poleđini označiti rednim brojem (primer: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4).

Detaljnije informacije o uslovima konkursa, kao i obrazac prijave, mogu se pronaći ovde.

Više informacija moće se dobiti i putem mejla [email protected] ili telefonom na broj 011 360 2044.

Međunarodni salon stripa je festival devete umetnosti koji organizuje i vodi Srećna galerija Studentskog kulturnog centra Beograd, kao svoj redovni redakcijski program.

Po raspisanom međunarodnom konkursu, do sada se, na Salonu, takmičilo preko 1600 strip autora iz 54 zemlje sveta, od toga njih oko 500 u kategoriji takmičara do 15 godina starosti.

Specijalno priznanje Salona za životno delo do sada su dobili borjni domaći autori: Zoran Janjetov, Aleksandar Zograf, Branislav Kerac, Željko Pahek, Žika Bogdanović, Srećko Jovanović, Rajko Milošević Gera, Novica Đukić, Novica Kruljević, Petar Radičević, Lazo Sredanović, Radivoj Bogičević, Zdravko Zupan.

28/05/2016 09:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments