Raspisan konkurs za Nagradu “Jelena Šantić”

10/04/2016 09:23

Raspisan konkurs za Nagradu “Jelena Šantić”

Raspisan je konkurs Fondacije “Jelena Šantić” za istoimenu nagradu za “Hrabri iskorak u novim kulturnim praksama”. Krajnji rok za prijavu je 22. april.

Na konkurs se mogu prijaviti oni koji su u proteklom dvogodišnjem periodu svojim radom značajno doprineli borbi za ljudska prava i afirmaciji pojedinca i malih grupa u društvenim premenama.

Nagrada “Jelena Šantić” se dodeljuje za autorsko delo, inicijativu, projekat ili javni događaj koji je realizovan od početka 2014. do kraja 2015. godine.

Biće dodeljene nagrade u dve aktegorije: Pojedinici/pojedinke (autori/ke, aktivisti/kinje, istraživači/ci) i Organizacije civilnog društva (udruženja građana, fonacije, mediji i stručna udruženja).

Prijava se vrši popunjavanje online formulara.

Ukoliko je potrebno, prateća dokumentacija o potencijalnim laureatima može se dostaviti mejlom na adresu [email protected] sa naznakom za Nagradu “Jelena Šantić”, najkasnije do 22. aprila u 17 časova.

Od 2006. godine nagrada se dodeljuje umetničkim i kulturnim inicijativama koje doprinose borbi za slobodu izražavanja i građanska prava. Ovom nagradom se nastavlja podrška aktivističkoj praksi, koju je Jelena Šantić hrabro i prkosno realizovala tokom ’90-tih godina. Lista dosadašnjih dobitnika može se pogledati ovde.

Nagrada “Jelena Šantić” se realizuje uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (Balkan Trust for Democracy).

10/04/2016 09:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments