Konkurs za pomoć lokalnim zajednicama

11/02/2015 13:33

Konkurs za pomoć lokalnim zajednicama

“Balkans, let’s get up!” (BLGU) naziv je organizacije koja je raspisala konkurs za sve mlade ljude koji žive na Balkanu.

Konkurs je vezan za jednogodišnji obrazovni program tokom kojeg će mladi imati priliku da se edukuju, a da se njihove ideje podrže i osnaže, kako bi se pomogao prosparitet lokalnih zajednica.

Svi maldi koji imaju jaku motivaciju da se aktivno uključe u razvoj zajednice i celog Balkana mogu se prijaviti na konkurs. Program će okupiti mlade ljude između 18 i 27 godina iz Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Srbije, Albanije, Grčke, Makedonije i Slovenije.

Cilj ovog programa jeste da se učesnici individualno razviju i nakon toga, da kroz principe neformalnog obrazovanja, nauče više o projektnom menadžmentu. U okviru programa postoje dve internacionalne prolećne škole, na kojima će teme diskusije biti relevantne teme iz lokalnih zajednica učesnika.

Nakon prisustvovanja na jednonedeljnoj prolećnoj školi, BLGU organizacija će omogućiti učesnicima da svoje projektne ideje prijave i dobiju finansijsku podršku za ostvarenje svoje ideje, koja je vezana za razvoj lokalne zajednice.

Više informacija o programu, apliciranju, debatnim temama i organizaciji nalaze se OVDE.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

Izvor: Oradio

11/02/2015 13:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments