Fejsbuk foto konkurs „Evropa u mom regionu“

10/08/2015 10:18

Fejsbuk foto konkurs „Evropa u mom regionu“

Rok: 28. avgust 2015.
Mogu se prijaviti: svi stalni državljani EU ili države u procesu pristupanja stariji od 18 godina.
Nagrada: dvodnevno putovanje u Brisel za dvoje uz plaćeni put i smeštaj.

Fejsbuk foto konkurs „Evropa u mom regionu“ je pokrenuo Generalni direktorat za regionalnu politiku Evropske komisije s ciljem da se istaknu projekti koji se odvijaju širom Evrope pomoću fondova EU i da se istraži značaj ovih projekata za lokalne zajednice. Na hiljade regionalnih projekata širom Evrope pokreću fondovi EU svake godine, bilo da je u pitanju program podrške za manja preduzeća, poboljšanje javnog transporta ili obnovljiva energija.

U sklopu foto konkursa „Evropa u mom regionu“, učesnici mogu da pošalju fotografije projekata koje kofinansira Fond za evropski regionalni razvoj ili Kohezioni fond, ali i projekata koje finansiraju drugi fondovi EU, pod uslovom da fotografija pruža dokaz o tome da EU učestvuje u finansiranju. Za učestvovanje je potrebno napraviti fotografiju projekta koji finansira EU sa plaketom ili bilbordom koji daje informacije o finansiranju tako da se vidi zastava EU na fotografiji. Učesnici mogu poslati najviše tri fotografije.

fejsbuk foto konkurs nagrada

Ko može učestvovati?

Takmičenje je otvoreno za sve stalne državljane EU ili državljane država u procesu pristupanja EU (Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska), koji imaju najmanje 18 godina u trenutku kada se proglašavaju pobednici (do 19. septembra 2015. godine), osim za osobe povezane sa organizatorima takmičenja (bliže i dalje rođake). Takmičari ne moraju da budu profesionalni fotografi.

Nagrade

Nezavisna komisija od tri stručnjaka za fotografije ili društvene medije će odabrati tri pobednika. Sva tri pobednika će dobiti dvodnevno putovanje u Brisel za dve osobe, pri čemu je plaćen put i smeštaj, u periodu od 12. do 15. oktobra 2015. godine. Pobednici će morati da posete događaj „Otvoreni dani – Evropska nedelja regiona i gradova“, na kom će se održati ceremonija nagrađivanja 13. oktobra 2015. godine.

Kako se prijaviti?

Rok za prijavu je 28. avgust 2015. godine. Učesnici mogu poslati prijave putem Fejsbuk aplikacije „Evropa u mom regionu“ (Europe in My Region) koja se nalazi na Fejsbuk stranici Evropske komisije. Učesnici mogu poslati najviše tri fotografije.

Za više informacija, posetite zvaničan sajt.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

10/08/2015 10:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments