Vojvodina: Predlozi za Priznanje u oblasti ravnopravnosti polova

31/10/2016 10:43

Vojvodina: Predlozi za Priznanje u oblasti ravnopravnosti polova

Otvoren je Javni poziv za predlaganje kandidatkinja i kandidata za dodelu godišnjeg Priznanja u oblasti ravnopravnosti polova za 2015. godinu.

Konkurs je raspisan od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, a otvoren je do 4. novembra u 14 časova.

Predloženi kandidati i kandidatkinje za Priznanje mogu biti fizička i pravna lica sa teritorije Autonomne pokrajine Vojovidne.

Priznanje se dodeljuje u dve kategodije – pojedinac/pojedinka i organizacija, za koje mogu biti predloženi građani i građanke, udruženje građanba, nevladine organizacije, preduzeća, organi i organizacije koji imaju prebivalište, boravište, odnosno sedište na teritoriji AP Vojvodine.

Priznanje se dodeljuje za kontinuiran doprinos razvoju demokratskih procesa u društvu, odnosno za postignute značajne rezultate u ostvarivanju politike jednakih mogućnosti za žene i muškarce u svim oblastima, a naročito u oblasti rada i zapošljavanja, političkog i javnog života, socijalne i zdravstvene zaštite, obrazovanja, informisanja, kulture i sporta.

Priznanje se sastoji od diplome, statue i novčane nagrade, a odluku o dobitnicima u obe kategorije donosi Pokrajinska vlada, na predlog Saveta za ravnopravnost polova.

Predlozi se dostavljaju u pisanom obliku ili elektronskoj formi na adresu: Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom „za dodelu Priznanja” ili mejlom na adresu: [email protected].

Predlozi moraju sadržati: biografiju za predloženo fizičko lice ili podatke za predloženo pravno lice, kratko obrazloženje razloga za dodelu Priznanja i podatke o predlagaču.

31/10/2016 10:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments