Naučite da živite bez stresa

08/11/2017 12:13

Naučite da živite bez stresa

U nastavku otkrijte nekoliko tajni koje će vam pomoći da se oslobodite stresa.

Svi se slažu da život može biti i srećniji i zdraviji, ako iz njega izuzmemo stres. Naš stav, očekivanja i način razmišljanja mnogo utiču na kvalitet života. Psiholozi predlažu nekoliko univerzalnih pravila koja mogu da pomognu u uklanjanju stresa. Takođe, napominju da je potrebno uložiti trud da pročitane savete uistinu i koristimo u praksi.

Saveti za život bez stresa

1. Anksioznost, nervoza, briga i strahovi okupiraju našu pažnju, a što više im pridajemo značaja, oni postaju snažniji. Što manje obraćate pažnju na iracionalne strahove, manji će i biti.

2. Naučite da pustite i zaboravite. Neprijatna sećanja i ružne misli pokušajte da zaboravite i nemojte ih čuvati u memoriji.


3. Ne dozvolite da na vaše samopouzdanje utiče mišljenje drugih ljudi. Jedino je važno kako se vi osećate i da znate koliko ste vredni.

4. S prethodnim u vezi- ne tražite odobravanje drugih ljudi. Iako zvuči kao kliše, ali zaista je tačno da je svako kovač svoje sreće. Radite ono što vas usrećuje i ono što volite, bez obzira šta okolina o otme mislila.

5. Ne obećavajte ono što ne možete da ispunite. Previše nagomilanih obaveza utiču na nivo stresa, a anksioznost može da s epoveća saznanjem da ste nekoga povredili neispunjenjem obećanja.

6. Emotivno i mentalno se razdvojte od posla koji radite. Ne shvatajte sve kao napad na vašu ličnost. Kreativna kritika može samo da vam pomogne, a na kraju dana svi grešimo i prihvatite to da niko nije savršen. Važno je da znate u kom koraku ste pogrešili i da učite iz toga.

7. Krenite ranije na ugovoreni sastanak. Tako ćete umanjiti stres uzrokovan žurbom i kašnjenjem.

8. Imate samo dve opcije: da dozvolite da strahovi i briga obuzmu vaše misli ili da im uopšte ne dopustite da utiču nas vas.

9. Na vama je odluka kako ćete reagovati. Možete odlučiti da se potresete u nekim situacijama ili pak da budete smireni i da imate kontrolu nad sobom. Ovo je pitanje izbora, stava i učenja iz prethodnih lekcija.

10. na kraju- pozitivan stav uklanja stres i anksioznost. Budite malo optimističniji u svakom aspektu života.

08/11/2017 12:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments