Motivacija dana: 10 saveta za lepši i srećniji život

19/10/2017 11:50

Motivacija dana: 10 saveta za lepši i srećniji život

Uz pomoć ovih saveta, pronaći ćete svoj skriveni potencijal i unutrašnju snagu.

Usled načina života, stresa i negativnosti koja nas svakodnevno okružuje, ponekad je teško pronaći volju, unutrašnju snagu i ostati pozitivan. U nastavku, pročitajte 10 saveta kako da to promenite.

Izađite iz zone konfora

Najveća barijera za postizanje ciljeva upravo je takozvana zona konfora. Sjajne stvari mogu da se dese kada izađete iz sigurnosti i osećaja uljuljkanosti. Rizikujte, promenite neke navike i prihvatite sve novine koje vam život pruža.

Ne plašite se grešaka

Prepoznavanje nečega što je pogrešno i manje pravljenje grešaka dolazi s godinama, kada postajemo mudriji. Samim tim, mudrost se postiže učenju na greškama. Imajte na umu da ćete napraviti milion pogrešnih poteza u toku života, ali te greške mogu vas mnogo čemu naučiti i dovesti na pravi put .

Ne kočite sami sebe

Niste ni svesni kakav potencijal imate i nećete ga ni otkriti ukoliko sami sebe sputavate. Uvek razmišljajte o velikim stvarima i tako sami sebe jačajte i motivišite.

Izaberite da budete srećni

Ma kako ofucano zvučalo, sreća je pojedinačni izbor. Pozitivni ljudi se lakše motivišu, a optimizam je ključan za uspeh u bilo kojoj oblasti života. Neka sreća bude vaša vodilja svaki dan i nemojte se zadovoljavati ni sa čim manjim od toga.

Mislite i na sebe

Izdvojte makar jedan sat dnevno za sebe i svoje potrebe. Bilo da je u pitanju čitanje knjige, gledanje filma ili serije ili pak šetnja prirodom. Ponekad je potrebno da slušamo svoje potrebe i da budemo malo sebični, kako bismo bez poteškoća obavljali dnevne obaveze.

Završite započeto

Odlaganje obaveza može vas učiniti nervoznim i pesimističnim. Dajte sve od sebe da ispunite svaki zadatak koji ste započeli i ne ostavljajte ništa za kasnije.

Sadašnjost je najvažnija

Ne opterećujte se događajima iz prošlosti i ne brinite za budućnost. Živite sada, punim plućima i zaboravite na ustručavanja.

Budite veseli

Uvek nađite vremena za smeh i veselu atmosferu. Kako je rekao i britanski pisac K.C. Luis: “Radost je zaista nebeska rabota.”

Ne odustajte

Nemojte se demotivisati neuspehom ili nekom preprekom. Imajte na umu da je uspeh iza ćoška, ali da ćete nekad morati da se malo i pomučite.

Usudite se da sanjate

Ukoliko postoji nešto u zakonu očekivanja, onda je to put ka snovima i ostvarenju ciljeva. Uvek sanjajte i maštajte.

Savet plus

Prava tragedija života nije koliko patimo, nego u tome koliko propuštamo, zato se trudite da što manje stvari tokom života propustite.

 

Pročitajte još i: Citati i izreke o motivaciji

19/10/2017 11:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments