5 razloga zbog kojih nikad ne treba da odustanete

04/09/2014 20:02

5 razloga zbog kojih nikad ne treba da odustanete

Nekada deluje kao da ste dali sve od sebe, a opet nailazite na prepreke.

Ako uspete da prevaziđete te prepreke i nastavite dalje, shvatićete da ste sposobni da uradite sve što želite.

Ne mora to uvek biti neki veliki uspeh, ali ako se nađete u situaciji da gubite nadu i razmišljate o odustajanju, setite se ovih 5 stvari:

1. Neko se uvek trudi više od vas

Čak i ako mislite da ste uradili sve što ste mogli, varate se. Svako ima san, cilj, nešto što ih motiviše. Sve zavisi od toga koliko truda ste spremni da uložite.

Ako ste originalni i izdvajate se od okoline, uspeh će doći. Ako se zadovoljavate minimumom, to ćete uvek imati i neko će vas uvek nadmašivati.

2. Niko nije savršen

Mi smo samo ljudi. Morate shvatiti da su greške samo korak napred ka ostvarivanju cilja. Napredujemo i učimo nove lekcije samo ako grešimo.

Isto je bilo kad ste učili da vozite bicikl. Bilo je teško bez pomoćnih točkova, ali kad ste ušli u ritam i uhvatili balans, to je postala veština koju niste zaboravili. Ako odustanete posle prve prepreke ili dopustite da vas nečije kritike obeshrabre, propuštate mnogo toga.

3. Uspeh ne vredi ništa ako je došao lako

Kada ostvarite dugogodišnji cilj, kada ostvarite životni san, to treba da bude poseban trenutak koji ćete pamtiti ceo život. Ako je došao lako, onda zapravo niste ništa postigli. Znati da ste dali sve od sebe je veća nagrada od samog cilja.

4. Dokažite drugima da nisu bili u pravu

Kada vam neko kaže da niste u stanju nešto da uradite, pokažite im da jeste. Čitajte više, informišite se, budite vredniji od drugih.

Ako oni trče dva kilometara, vi pređite tri. Ako oni rade na projektu četiri sata, vi radite osam. Dela su bitnija od reči. Umesto da se bunite i negodujete, uradite nešto da promenite situaciju.

5. Rim nije osnovan za jedan dan

Ovo je jedna od najbitnijih stvari koje treba da zapamtite ako počnete da gubite nadu. Niko ne može da izgradi carstvo za jedan dan. Nijedna kompanija se neće obogatiti preko noći. Nijednu ideju ne treba napustiti ako nešto može da se promeni.

04/09/2014 20:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments