Inspiracija dana: 15 načina da podsetite sebe da ste vredni

16/02/2023 09:25

Inspiracija dana: 15 načina da podsetite sebe da ste vredni

Od posedovanja ljubimca do prijatelja, okruženi ste znakovima koji vam pokazuju da ste vredni ljubavi, uspeha i sreće. Važno je samo naučiti da ih vidite.

Kako biti srećniji?

 1. Umesto liste šta treba uraditi, napravite spisak stvari koje ste dosad ostvarili. Ovo će vam svaki dan dati neophodnu motivaciju i snagu da nastavite da nižete uspeh.
 2. Razmislite o tome koji medijski sadržaj birate. Reklame, društvene mreže i nerealni filmovi mogu da utiču na to kako ćete se osećati i to u negativnom smislu. Promenite TV kanal ili izaberite da gledate seriju koja će vas opustiti, a ne zabrinuti ili učiniti anksioznim.
 3. Makar jednom nedeljno, isključite se iz društvenih mreža i posvetite se nečemu što davno niste radili. Idite u šetnju, pročitajte knjigu, pozotive prijatelja kojeg dugo niste čuli… Iskoristite to slobodno vreme pametno.
 4. Prihvatite svoja osećanja i okarakterišite ih. Napravite razliku između krivice i sramote, tuge, nedostajanja nekoga ili pak nedostajanje onoga što ste mislili da sa nekim imate…
 5. Izbegavajte toksične ljude, one koji vas čine energetski slabim i nesrećnim. Ovo se odnosi kako na prijatelje, tako i na članove porodice.
 6. Kada god osetite pad motivacije ili nalet depresivnih misli, razmišljajte o mestu ili periodu života kada ste bili posebno srećni.
 7. Pamtite komplimente koje vam ljudi daju, a ne samo kritike.
 8. Budite zahvalni na svemu što imate i govorite hvala kada vam neko učini uslugu.
 9. Osmislite mantru koja vas usrećuje i svaki dan je ponavljajte. U tome vam mogu pomoći i motivacioni citati.
 10. Preoblikujte negativne misli. Umesto da pomislite da ste nesposobni što niste uradili radni zadatak taj dan, razmišljajte tako da niste ostvarili cilj taj dan, ali da vas to ne čini lošim radnikom i lošom osobom.
 11. Budite sami sebi najbolji prijatelj umesto najveći kritičar.
 12. Što češće volontirajte u nekom humanitarnom centru, jer će vam to dati osećaj svrhe.
 13. Usvojte ljubimca, koji će vam pružiti svoju bezuslovnu ljubav.
 14. Zadovoljite sebi s vremena na vreme. Idite na masažu, napravite kupku ili kupite sebi nešto.
 15. Zamolite prijatelja da napiše o vama sve vrline.
16/02/2023 09:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments