7 realističnih i lako ostvarljivih novogodišnjih odluka

04/12/2017 12:26

7 realističnih i lako ostvarljivih novogodišnjih odluka

Kako se 2017. godina polako približava kraju, tako većina nas razmišlja o svemu što se desilo i o tome šta bi trebalo promeniti naredne godine. U nastavku saznajte koje su to novogodišnje odluke najrealističnije.

Ukoliko razmišljate o tome kako da se promenite naredne godine, zapištite naredne stavke i pokušajte da ih se pridržavate.

1. Budite zahvalniji

Važno je da prihvatimo da će nam se ponekad u životu dešavati loše stvari, ali ne smemo da dozvolimo da nas to obeshrabri. Zato, prema životnim trenerima, važno je da svaki dan budete zahvalni i na malim stvarima. Ujutro, kada se probudite, nemojte odmah da pomislite na obaveze, nego duboko udahnite i mislite na to zbog čega ste dana srećni.

2. Utičite na pozitivne promene u svetu

“Budite promena koju želite da vidite u svetu”- Mahatma Gandi. Ukoliko pak ne možete da utičete na ceo svet, možete da budete pozitivan primer u vašoj zajednici. Prijavite se da volontirate, poklonite staru odeću svratištu ili pomozite komšiji u nevolji. Ove male stvari mogu pokrenuti i druge da se ugledaju na vas, a vi ćete se svakako osećati bolje i pozitivnije.

3. Fokusirajte se na svoju strast

Bilo da je vaša strast slikarstvo, pisanje pesama ili kuvanje, sledeće godine donesite odluku da ćete više pažnje usmeriti upravo ka onome što najviše volite i na ono što vas ispunjava.

4. Društvene mreže

Studija iz 2013. godine pokazala je da korišćenje društvenih mreža utiče na smanjenje životnih zadovoljstava, a ovogodišnja studija pokazala je da upotreba društvenih mreža dovodi do socijalne izolacije. Zbog svega navedenog, umereno koristite društvene mreže naredne godine.

5. Pokrenite se

Ovu odluku sigurno donosite svake godine, a sada, konačno je došlo vreme i da je ispunite. Fizička aktivnost pozitivno utiče na fizičko i mentalno zdravlje i čini nas srećnijim.

6. Izdvojte vreme i meditirajte

Kako biste bolje prebrodili negativne situacije, važno je da postanete svesni sebe i svojih emocija. Najbolji način da ovo postignete jeste da izvojite vreme u toku dana i da se posvetite sebi. Meditirajte, čitajte knjigu, gledajte kroz prozor dok pijete čaj… Ostanite sami sa sobom i svojim mislima.

7. Izbacite negativne ljude iz života

Svi oni ljudi koji utiču na smanjenje vaše energije, donose negativnost i umanjuju vašu radost uklonite iz svog života. Ukoliko vam je pak ovo teško da učinite, potrudite se da ovakve osobe izbegavate. Osećaćete se mnogo bolje i poletnije ukoliko ste okruženi optimističnim ljudima koji vas podržavaju.

04/12/2017 12:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments