Stvari koje instant podižu raspoloženje

11/01/2022 15:00

Stvari koje instant podižu raspoloženje

Pored određenih namirnica, promene životnog stila i navika, postoje još brojne male izmene koje mogu da vam za tren oka promene raspoloženje…

Cveće

Pored toga što sam pogled na cveće podiže raspoloženje, određeni mirisi kao što je lavanda i jasmin, utiču na smanjenje nervoze i simptoma depresije i anksioznosti.

Budite ljubazni

Mali znak pažnje, humani čin ili jednostavno “izvolite” i “hvala” i te kako mogu da utiču na vaše raspoloženje, a pored toga što ćete nekom izmamiti osmeh i vi ćete se osećati pozitivnije.

Počitajte i… Esencijalna ulja koja podižu raspoloženje

Preskakanje konopca

Opše je poznato da fizička akitvnost pojačava lučenje hormona sreće, razbuđuje i čini nas vitalnim, Preskakanje konopca je odličan vid da vežbate, zabavite se i vratite se u detinjstvo.

Jutarnja kupka

Ukoliko je ikako moguće jednom nedeljno isprobajte da ustanete ranije i da se pre posla i obaveza potopite u toplu kupku.

Napišite spisak

Svako veče pre dspavanje napišite spisak stvari na kojima ste zahvalni i koje vas čine srećnim. Ili pak svako jutro napišite spisak obaveza, a uveče precrtajte sve što ste tog dana uspeli da uradite. Ovo će vas učiniti produktivnijim i raspoloženijim, a imaćete i osećaj svrhe.

Iznenadite voljenu osobu

Bilo da je u pitanju SMS za dobro jutro ili neki poklon, ovo mali znaci pažnje obradovaće one koje volite, a samim tim ćete i vi biti zadovoljniji i srećniji, kada znate da ste uticali pozitivno na nečije raspoloženje i ulepšali mu/joj dan.

Ne zaboravite na sebe

S vremena na vreme sebe počastite omiljenim slatkišem, nakitom, knjigom ili nekom sitnicom, naročito nakon uspešno odrađenog posla.

11/01/2022 15:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments