Esencijalna ulja koja podižu raspoloženje

04/12/2017 13:44

Esencijalna ulja koja podižu raspoloženje

Pored toga što esencijalna ulja umiruju, razbuđuju ili uspavljuju, mirisi nekih biljaka mogu da nam poboljšaju raspoloženje.

Esencijalna ulja koriste se u brojne svrhe, a sve u cilju poboljšanja funkcije i uma i tela. Neka ulja bore se sa depresijom i anksioznošću, dok druga štite telo od upala. U nastavku, otkrijte koja esencijalna ulja mogu da vam poboljšaju raspoloženje.

Lavanda

Ovo je veoma popularno esencijalno ulje, a poznato je po tome što smiruje, uklanja simptome depresije, anksioznosti i stresa. Uz to ukoliko se osećate iscrpljeno, miris lavande može da vas razbudi.

Menta

Ovaj miris razbuđuje i utiče na bolju koncentraciju. Uz to, miris mente poboljšava nam raspoloženje i čini nas srećnijim i produktivnijim.

Sandakovina

Miris ove biljke ima umirujuće i terapeutsko dejstvo, a uz to, pomaže i u ublažavanju bola. Takođe, sandalovina vam može umanjiti anksioznost.

Vanila

Uz to što esencijalno ulje vanile uklanja upale, ono dovodi i do balansa u hormonima i igra ključnu ulogu kod osoba koje imaju česte promene raspoloženja.

Kamilica

Esencijalno ulje ove biljke umanjuje simptome nervoze i agresije, a potpomaže rad nervnog sistema.

Jojoba

Uz to što esencijalno ulje jojobe čini kožu lepšom i zdravijom, ono se bori sa hroničnim bolom, a u isto vreme umiruje i opušta.

Eukapliptus

Ovo ulje poboljšava raspoloženje i razbuđuje. Uz to, pomaže u uklanjanju neprijatnih mirisa, može da se koristi kao antibakterijsko sredstvo za čišćenje ruku, a bori se i s prehladom.

04/12/2017 13:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments