Šta treba da znate pre nego što postavite sebi ciljeve?

27/09/2017 15:55

Šta treba da znate pre nego što postavite sebi ciljeve?

Glavna motivacija svakako jeste cilj kojim težite, ali pre nego što krenete u ostvarivanje onoga što ste zamislili, zastanite na sekund i razmislite o ciljevima i kako do njih stići.

Postavljanjem ciljeva, svaka osoba poboljšava svoj učinak, postaje motivisanija i na kraju, oseća se ponosno i vredno. Ipak, veoma je važno razmišljati o ciljevima, pre nego što se neko upusti u avanturu njihovih ostvarivanja.

Posmatrajte progres

Veoma je važno da ne budete zaslepljeni budućim uspehom. Kroz ceo proces, od starta do cilja, pratite kako napredujete i pamtite svaki korak.

Neuspeh

Nemojte da budete strogi prema sebi, ali nemojte takođe da u potpunosti zaboravite da nešto niste uspeli da uradite. Umesto toga, razmišljajte zašto je do greške došlo i kako možete da je izbegnete sledeći put.

Uspeh

Kada ste stigli do cilja, razmišljajte o celom procesu. Da li ste lako ili teško to ostvarili? Kako ste uspeli? Ukoliko vas zadavanje ciljeva ne učini srećnim, ne opterećujte se, jer ciljevi jesu sjajna motivacija, ali ne smete dozvoliti da zagospodare vama.

27/09/2017 15:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments