Kako biti produktivniji u prvih sat vremena po dolasku na posao?

10/03/2023 12:00

Kako biti produktivniji u prvih sat vremena po dolasku na posao?

Nakon prve šoljice kafe, časkanja sa kolegama i proveravanja mejlova, prvih sat vremena na poslu zaista proleti, a da nismo uradili ništa produktivno. U nastavku saznajte kako da to promenite.

Iako vam možda to zvuči nemoguće i nelogično, ali veoma je važno kako započinjemo dan, jer se ta energija onda prenosi na ceo radni dan. Iz tog razloga, vrlo je bitno šta radimo u prvih sat vremena na poslu. U nastavku saznajte kako da to vreme protekne što produktivnije.

1. Doručkujte kod kuće

Ništa produktivno se neće desiti dok jedete pecivo i ispijate jogurt nad kompjuterom, dok jednom rukom proveravate mejlove. Iz tog razloga, ustanite ranije i doručkujte kod kuće.

2. Napravite spisak

Svako jutro kada stignete na posao, napravite spisak svih stvari koje tog dana treba da odradite. Tako ćete se osećati bolje i poletnije svaki put kada precrtate urađenu radnu obavezu.

3. Česte pauze

Pravite kraće ali češće pauze, jer su studije pokazale da ljudi koji imaju češće pauze predanije rade svoj posao. Podesite tajmer i na svakih sat vremena prošetajte ili izađite ispred firme i udahnite svež vazduh.

4. Započnite dan sa najkomplikovanijim zadatkom

Umesto da najkomplikovaniju radnu obavezu ostavite za kraj dana, kada niste koncentrisani, njome započnite dan. Osećaćete se opuštenije u toku dana, znajući da je zadatak ispunjen.

5. Ugasite notifikacije

Dok obavljate posao, ugasite WiFi i notifikacije na društvenim mrežama, kako vam ne bi ometali pažnju.

6. Muzika

Slušalice i opuštajuća muzika povećaće vam koncentraciju i izbeći ćete da vam pažnju ometaju kolege i buka okolo.

7. Ostavite kafu za kasnije

Nemojte odmah po dolasku na posao da ispijate kafu, već ostavite potrebni kofeinski “bust” za popodnevne časove, kada vam padne koncentracija.

10/03/2023 12:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments