10 načina da se izborite sa lošim danom

06/03/2016 10:07

10 načina da se izborite sa lošim danom

Svi mi ih imamo. Onima kojima je teže da se be unaprede i napreduju u nekom polju ovakvi dani možda najteže padaju.

Međutim, postoji način da se izborite i sa lošim danima:

Ne dozvolite umu da pobegne

Kada se suočavamo sa poteškoćama, naš um često želi da pronađe način kako da pobegne iz neprijatne situacije. Vaš zadatak je da identifikujete signale koje vam um šalje i da im ne dozvolite da vas obuzmu.

Igrica, pivo ili čokolada vam sigurno neće naškoditi u takcim trenucima. Međutim, važno je da razjasnite sa sobom ad li su takve stvari jedan vid zabave ili vaš način da pobegnete iz okrutne stvarnosti.

Da li ste samo loše raspoloženi ili ste depresivni?

Razlika je sledeća: kada ste loše raspoloženi često izgubite nerve kada vam nešto ne polazi za rukom. Međutim, 15 minuta kasnije, nakon što ste se fokusirali an rešenje umesto na problem, vraćate se u normalu. Ukoliko ste pak depresivni, može vam se dogoditi da sumnjate u svoje ciljeve, da vas ništa ne pokreće, često ste odsutni i pokušavate da pobegnete iz stvarnosti.

Ukoliko ste depresivni – pronađite razlog tome

Razlozi su različiti. Međutim, neki od čestih razloga depresije su: ne primećujete napredak, nemate dovoljno izazova, previše posla na vašim plećima, često ste lišeni nečega što volite… Veoma je važno da utvrdite uzrok depresije kako biste mogli da se sa njom izborite ili da je sprečite.

Utvrdite zašto vam je teško da nastavite dalje

Da li je uzrok tome samo nedostatak koncentracije ili osećate kako vam život izmiče kontroli nemate dovoljno izazova? Tek nakon što utvrdite razlog koji vas koči da nastavite tamo gde ste stali možete da unapredite sebe i da se vratite u normalu.

Spisak

Važno je da uvek imate spisak stvari koje će vas vratiti na pravi put kada stvari krenu po zlu. To može biti joga, kvalitetno vreme sa porodicom, prijateljima, šetnja…

Vizualizujte svoj uspeh

Nekada je neophodno da zaista VIDIMO šta radimo i da li smo na pravom putu ka ostvarenju ciljeva. Kako biste ovo postigli možete napraviti spisak ili grafikon na kome će se naćči sve ono što će vas podsetiti da ste ipak na pravom putu.

Ne dozvolite preprekama da vas savladaju

Ukoliko ste napravili jednu grešku lako je napraviti još hiljadu sličnih. Činjenica je da jedna greška često može da prouzrokuje pregršt drugih. Međutim, nemojte dozvoliti da vas to sputa više nego što je neophodno. To je samo jedna greška. Upropastila je trenutak, ali ne dozvolite joj da vam pokvari čitav dan.

Imajte ritual

Kada imate poteškoća sa spavanjem potrebno je da osmislite ritual koji će vas usporiti i uspavati. Isto tako je važno da ukoliko imate loš dan osmislite nekoliko aktivnosti koje će vam povratiti koncentraciju i pomoći vam da se vratite na pravi put. Prošetajte, čitajte, radite bilo šta što će vas umiriti.

06/03/2016 10:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments