4 načina da preživite težak dan

13/01/2023 11:55

4 načina da preživite težak dan

U toku nedelje, jedan dan je gotovo zasigurno “osuđen” na propast, kada usled svakodnevnih nagomilanih obaveza i stresa, poželimo da se što pre završi. U nastavku saznajte kako da preživite ovakve dane.

Priznaje da vam je težak dan

Nemojte sebe zavaravati i kada imate ovakav težak dan priznajte sebi da se to dešava. Apsolutno vam je dozvoljeno da nekad ne bude vaš dan i da budete i nervozni i umorni. Kada shvatite da je ovo sasvim normalno i da će proći, lakše ćete prebroditi stres.

Meditirajte

Ne dozvolite emocijama da vas preovladaju. Udahnite duboko kada naiđe stresan period i izbrojte do deset. Izdvojte vreme za sebe u toku dana i meditirajte, bilo na klasičan način ili uz pomoć knjige ili tople kupke. Važno je da u toku dana imate i vreme kada ćete se posvetiti samo sebi.

Ne odlažite obaveze

Prokrastinacija dovodi do još većeg stresa i nagomilanih obaveza, a konstantno razmišljanje o neobavljenim zadacima može da uzrokuje i anksioznst. Isplanirajte svoje vreme u toku dana tako da postignete sve.

Nađite nešto pozitivno

U svakom danu, pa čak i onom najgorem, pronađite nešto što će vam naterati osmeh na lice i podići vam raspoloženje. Bilo da je u pitanju omiljena pesma, SMS poruka prijateljici ili porodici ili pak maženje psa kojeg susretnete na putu do kuće.

13/01/2023 11:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments