Male tajne za velike uspehe

26/01/2015 15:18

Male tajne za velike uspehe

Svako u životu za cilj ima da pobedi. Bitno nam je da budemo što uspešniji, čime god da se bavimo.

Kako se postiže sve u životu? Kako da budemo uspešni? Koje su tajne uspešnog života?

Ja sam čovek koji stvara

Za uspeh potrebna je želja. Ali to ne znači da je samo želja dovoljna. Onaj ko se trudi i ko radi u skladu sa svojim željama, ima šanse za uspeh.

Preuzimanje inicijative, konkretno delanje, radna strategija i upornost zajedno su recept za useh u životu. A to je nešto što svako može, u skladu sa onim što želi i koliko želi.

Ako želite da uspete u poslu i da napredujete, za početak tražite više zaduženja ili više odgovornosti. Ali obratite pažnju – nemojte preterati u tome, tražite samo onoliko koliko znate da možete uraditi inače će efekat biti potpuno suprotan od onoga što ste želeli da postignete.

Ovo je samo jedan od primera. Bitno je da vi preuzmete inicijativu i ne čekate ništa i nikoga ukoliko znate šta želite. Napravite prvi korak.

Dobar rizik kao put ka uspehu

Ponekad je za uspeh potrebno rizikovati nešto. Postoje dobri rizici koji mogu donesti željene rezultate, a za koje sto gotovo 100 posto sigurni da neće “krenuti po zlu”. Naravno, postoje i loši rizici, koje treba izbegavati, a to znači da ne treba po svaku cenu rizikovati pa “dok ne upali” jer u tom slučaju često možete više izgubiti nego dobiti.

Ako je u pitanju novčani rizik, morate znati u šta ulažete novac. Ako je posao u koji ulažete prošao dobro na testu izvodljivosti i ako ima realan potencijal, onda novac koji ulažete spada u dobre rizike.

Kada ste u dilemi i ne znate šta da uradite, zapitajte se šta može da se desi ako rizikujete i ako ne rizikujete. Iscenirajte sebi sve moguće situacije, pa procenite šta je realnije da će se desiti.

Sreća kao motivacija

Zapitajte se šta je za vas sreća. Svakako da je uspeh jedan od razloga za sreću, ali nije sreća uvek imate najviše i najbolje. Na putu do uspeha, ponekad se zaboravljaju male stvari koje čine život i koje predstavljaju sreću svakog dana, bez obzira na sve.

Sreća u životu je najveća pobeda. Zato bi trebalo da svaki cilj i svaki uspeh, koliko god bilo lako ili teško stići do njega, donesu sa sobom sreću, jer bez toga ni motivacije za napredovanje neće biti.

26/01/2015 15:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments