6 načina da budete produktivniji na poslu za kraće vreme

02/11/2017 13:01

6 načina da budete produktivniji na poslu za kraće vreme

Iprobajte ove tehnike pomoću kojih ćete biti produktivniji, bez prekovremenog napornog rada.

Limitirajte “to-do” listu

Pisanje spisaka je odličan metod da uradite sve što ste za taj da isplanirali. Međutim, i u pravljenju plana morate biti realistični. Nemojte na spisak stavljati previše obaveza, koje nećete na kraju izvršiti. To može biti kontraproduktivno i na kraju dana, osećaćete se bezvredno. Iako ste dali sve od sebe da sve obaveze uradite,prilikom pravljenja spiska, imajte na umu da dan traje samo 24 sata.

Planirajte dan pre

Plan obaveza pravite dan ranije. Tako ćete ukloniti nervozu koja ide sa rešavanjem obaveza, a u isto vreme stres oko toga šta sve narednog dana treba da uradite biće smanjen.

Fokusirajte se na sada

Ne razmišljajte o tome šta ste sve juče uradili ili pak niste stigli da uradite i naravno ne razmišljajte o tome šta će biti sutra. Fokusirajte se na današnji dan i na obaveze koje imate isplanirane za sada.

Merite rezultat, ne vreme

Cela ideja da radite produktivnije, a ne više, nailazi na problem upravo u tome što većina nas ulaže više vremena u rešavanju radnih obaveza. Jedan metod da budete produktivniji u kraćem roku jeste da gledate rezultat. Bitnije je šta ste uradili od toga koliko ste vremena u to uložili.

Napravite rutinu spremanja za posao

Svi ujutro pribegavamo prokrastinaciji. Stoga, osmislite jutarnju rutinu koja će spremiti vaš um za još jedan radni dan. Da li je u pitanju jutarnja kafa, spremanje odeće za posao ili pakovanje torbe, nije važno. Pridržavajte se te rutine i polako će vam se i um i telo navići da posle te radnje, slede obaveze te ih tako nećete odlagati.

Eliminišite “oduzimače” vremena

Jedan od problema produktivnosti jesu sitne stvari koje nam oduzimaju vreme, a da toga nismo ni svesni. Stoga, kada radite, isključite mobilni telefon, izbegavajte ćaskanje sa kolegama i svako ometanje pažnje. Koncentrišite se isključivo na posao.

02/11/2017 13:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments