Motivacioni trikovi za jačanje uma

31/10/2021 12:29

Motivacioni trikovi za jačanje uma

Vaš um odgovoran je i za uspeh i za neuspeh, jer kontroliše i misli i delovanje. Snaga volje u najtežim trenucima je presudna, a ukoliko vam je ona oslabila, isprobajte naredne trikove.

Ukoliko se osećate zarobljeni i ne vidite izlaz, hvata vas panika i strah, isprobajte ove trikove i ojačajte svoj um, kako biste postigli željeni uspeh.

Vizualizacija uspeha

Ukoliko zamišljate da ste neki zadatak obavili uspešno i o tome mislite stalno, stvorićete takozvanu pobedničku atomsferu u vašem umu. Ukoliko zaista mislite da ćete uspeti, postoji mnogo veća šansa da se to i obistini. Ako vidite sebe kako prevazilazite teške prepreke pre započinjanja zadatka, izrisaćete sumnje iz uma, koje mogu da vas koče.

Izaberite svoju mantru

Stalno podsećanje sebe na pozitivni aspekt svake situacije, blokiraćete mentalna “šta ako” sputavanja i dvojbe. U isto vreme, uklonićete negativnost i postojaće samo jedna opcija- da idete dalje i da se ne osvrćete. Svoju mantru možete pronaći i u mnogobrojnim motivacionim porukama.

Odvojte sebe od ishoda situacije

Ukoliko uspete da ne budete toliko vezani za ono što ste zamislili kao svoj cilj, to može biti moćan način da prihvatite i uradite bilo koji zadatak, bez oklevanja. Sve dok dajete sve od sebe i ne prihvatate ishod suviše lično, bićete snažniji. Imajte na umu da, ukoliko ste dali sve od sebe, ne možete dati više u datom momentu.

 

31/10/2021 12:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments