Inspirativne novogodišnje odluke koje morate doneti

24/11/2017 11:31

Inspirativne novogodišnje odluke koje morate doneti

Idite korak dalje od odluke da ćete smršati i krenuti u teretanu i neka odluke naredne godine budu zabavne, edukativne i inspirativne.

Nova godina je iza ćoška, a kao i većina nas, svaki put 31. decembra, donosimo odluke da ćemo se promeniti, izgubiti višak kilograma, zaboraviti na stare ljubavi… Pa ipak, postoji toliko malih promena koje možemo uneti u naš život, da se osećamo poletnije i pozitivnije.

U nastavku otkrijte na koji način možete da promenite sebe, a neka vam neki od ovih saveta budu odlična inpiracija za novogodišnje odluke i promene.

Pročitajte jednu knjigu svaki mesec

Između posla, društvenih mreža i onlajn aktivnosti, sigurno osećate da ceo dan nešto čitate. Međutim, čitanje romana menja vaš mozak, poboljšava memoriju i aktivnost mozga i do nekoliko dana nakon što ste pročitali knjigu. Ne dozvolite da vam čitanje članaka na Internetu zamene dobre, stare knjige. Za maksimalnu aktivnost mozga, izdvojte svaki dan vreme i pročitajte nekoliko stranica romana.

Volontirajte

Iako se većina nas seti da bude humana uoči novogodišnjih i božićnih praznika, učlanite se u neki humanitarni centar i budite aktivni cele godine. Ne samo što ćete uraditi dobro delo, nego ćete se bolje osećati nakon toga.

Pogledajte novi dokumentarac svaki mesec

Pored programa na televizijskim kanalima, danas dokumentarne filmove možemo da nađemo i na Internetu. Izaberite žanr, bilo da je u pitanju istorijski dokumentarni film, putopis ili pak dokumentarac o životinjama i svaki mesec pogledajte makar jedan. Naučićete nešto novo, opustićete se i zaboraviti na probleme.

Uradite nešto što vas plaši

Napravite spisak stvari koje vas zastrašuju, poput pričanja u javnosti, skakanja padobranom, držanje pauka ili slanja SMS poruke simpatiji. Izaberite jednu od ovih stavki i pronađite način da to uradite. Naravno, neka način na koji ćete se izboriti sa strahom bude siguran po vas i okolinu. Svaki put kada se budete suočili sa svojim strahom, bićete samopouzdaniji i uspostavićete veću kontrolu nad svojim životom.

Svaki dan na društvene mreže okačite nešto lepo

Bilo da je u pitanju fotografija, citat ili pesma, svoju pozitivnu energiju proširite i na prijatelje na društvenim mrežama. Uz to što ćete nekom sigurno ulepšati dan, možda ćete nekom pružiti  i preko potrebnu inspiraciju.

Uspostavite režim spavanja

Dovoljno sna je najbolji način da ostanete zdravi, produktivni i pozitivni. Donesite konačno tu odluku da ćete svaki dan ići na spavanje u približno isto vreme i toga se pridržavajte.

Ugađajte sebi

Uvek nađite vremena da ugodite sebi. Bilo da je u pitanju kupka, lakiranje noktiju ili kupovina nekog komada odeće, važno je da ovime nahranite svoju dušu.

Slavite nešto svaki mesec

Znate li da 1. januar nije samo dan nakon Nove godine, već i Nacionalni dan mamurluka? Pogledajte na Internetu šta se kada slavi, jer je svetski kalendar prepun zabavnih praznika i svaki mesec proslavite nešto.

Nasmejte se strancu

Jedan čovek, koji je počinio samoubistvo skočivši sa Golden Gejta napisao je oproštajnu poruku: “Idem na most. Ako mi se jedna osoba nasmeši na putu do tamo, neću skočiti.” Ovo samo pokazuje koliku moć imaju mali ljubazni znakovi pažnje.

Pišite dnevnik zahvalnosti

Svaki dan napišite na čemu ste zahvalni. Ovo će vam dati potrebnu instant infuziju pozitivne energije za ceo dan, a iščitavanje spiska kasnije biće vam samo podsetnik koliko ste srećni, kada vidite na čemu ste sve zahvalni.

Pauza od tehnologije

Svaki dan, makar na sat vremena se isključite iz svakog vida tehnološkog sveta. nemojte paliti kompjuter, isključite mobilni telefon, televizor i radio. Uživajte u tim trenucima mira i samoće. Ukoliko vam ovo teško padne dok ste kod kuće, tih sat vremena iskoristite i prošetajte u prirodi. Pored toga što će ovo prijati vašem umu, bolje ćete spavati i osećaćete se poletnije.

Štedite

Iako ovo zvuči kao nemoguća misija, pokušajte da malo uštedite. Svake nedelje određenu sumu ostavite sa strane i svakog meseca od tog novca kupite neku sitnicu koju ste oduvek želeli ili obradujte nekog.

24/11/2017 11:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments