20 znakova da ste na pravom putu

20/11/2014 16:31

20 znakova da ste na pravom putu

1. Znate da je neuspeh samo prvi korak ka uspehu

Napravili ste nekoliko grešaka ali sada znate da se one neće ponavljati. Znate da su usponi i padovi samo deo avanture. Greške vas neće definisati.

2. Uglavnom ste srećni

Imate dobre dane i loše dane, ali rekli biste za sebe da ste optimistični. Kad tad će vas padovi ostaviti u lošem raspoloženju ali znate da vam neće promeniti pogled na svet.

3. Zabavno vam je sa prijateljima

Prošli su dani kad ste se svađali sa cimerom oko toga ko će da ostavi prazan stan kad dođe devojka. Sada se svađate oko bitnijih stvari kao, na primer, ko će da otvori vrata kad stigne pica i ko će pojesti poslednje parče.

4. Otkrili ste ko ste

Do sada ste već shvatili tačno koji ljudi vam odgovaraju i koji posao vam najbolje leži. Znate da volite da se izležavate nedeljom i crno vino vam je lepše od belog. Možda su sitnice, ali vama puno znače.

5. Možda niste bogati, ali imate dovoljno para

Dobro vladate budžetom, kakav god da je. Imate dovoljno za hranu, da platite račune i da se provedete vikendom.

Shvatate da za sreću nije potrebno bogatstvo.

6. Cenite porodicu

Kad vam roditelji prigovaraju o poslu i o karijeri, vi ne postajete defanzivni. Znate da vam žele najbolje i slušate njihove savete. Ipak su oni prošli kroz dosta toga i znaju o čemu pričaju.

Čak vam je i drago kada čujete šta imaju da kažu o raznim temama kao što je posao, prijatelji, ljubav. Želite da vam pomognu.

7. Stan vam je postao dom

Iako niste skroz završili sa spremanjem i dekoracijom, drago vam je kad vidite stvari razbacane po stanu.

Shvatili ste da nije bitno imati najskuplje stvari, već je bitno da imate neko mesto koje možete nazvati domom. Drago vam je što ste pronašli svoj kutak.

8. Umete da zauzmete stav

Zauzeti stav sada nije isto što je bilo u osnovnoj i srednjoj školi dok ste još bili mladi, ali nije ni lakše. To je nešto što se uči kroz ceo život i vi postajete sve bolji.

Više se ne plašite da kažete šta vam je na umu. Ako vam se nešto ne sviđa, nećete to tolerisati.

9. Radite ono što volite

Možda ste napustili programersku karijeru da postanete filmska zvezda. Možda ste sve vreme znali da želite da budete profesor. Odličan je osećaj znati da radite ono što obožavate, bez obzira na to kako ste do tamo stigli.

10. Ne bojite se da tražite ono što želite

Bilo da se radi o povišici, odmoru, ili nečemu drugom, znate sebe dovoljno da možete da preispitate stvari u životu i njihov uticaj na vas. Kada vam treba neka usluga, ne bojite se da je tražite, znate da nije uzaludna.

11. I dalje pronalazite nove stvari koje vas zanimaju

Iako se polako pronalazite u životu i dalje otkrivate nove stvari i nove načine da dođete do onoga što želite. Ponekad se bunite, ponekad ste zadovoljni trenutnom situacijom. Kao što je slučaj sa mnogim stvarima u životu, shvatate da je pronalaženje novih interesa zanimljivije nego ostvarivanje ciljeva.

12. Znate šta je vredno vašeg truda

Svađati se oko komentara i slika na fejsbuku više nije nešto što biste nazvali konfliktom. Sada se trudite oko stvari koje su bitne, kao što su veze, karijera, snovi itd.

13. Znate šta volite i šta ne volite

Govorimo o bitnijim stvarima od razlike između čokoladnog mleka i običnog. Znate da želite prijatelja ili partnera koji su iskreni, lojalni i odgovorni. Ne želite nekog koji nije fer i ko vas samo koristi. Više se ne stidite da stavljate sopstvene potrebe na prvo mesto.

14. Shvatili ste da nećete uvek imati odgovor na sve

Ne sećate se svih istorijskih bitaka i ličnosti. Ne možete da predvidite gde ćete biti za pet godina. Ne znate da li ćete i dalje biti u vezi sa devojkom sa faksa ili ćete započeti nov život u nekom drugom gradu. Možda je malo zastrašujuće što je sve prepušteno slučajnosti ali ipak je lepo uživati u onom što imate.

15. Imate ušteđevinu

Svakih mesec dana odvojite nešto para znajući da ćete jednog dana to uložiti u nešto pametno. Ovo je možda samo početak, ali bar ste dobro krenuli.

16. Načeli ste karijeru snova

Znate da nećete uvek raditi na trenutnoj poziciji, ali za početak je dobro. S godinama ćete biti bolji, imaćete više iskustva i karijera će vam napredovati. Biti deo nečega, makar to bilo nešto malo, uvek je bolje nego sedeti kod kuće po ceo dan.

17. Plašite se budućnosti ali je ipak sa uzbuđenjem očekujete

Niko ne voli kada čuje pitanje ”gde se vidite za 5 godina?” Naročito kad ne znate odgovor na to pitanje. Međutim, to što znate da ne možete ništa da uradite povodom toga vas inspiriše.

18. Umete da volite

Možda još pronalazite neke uglove u ljubavnom svetu, ali dobar je osećaj reći ljudima do kojima vam je stalo da ih volite. Isto tako uživate kad vama neko pokazuje koliko vas voli.

19. Naučili ste da kuvate

Više ne spremate brza jela u mikrotalasnoj, to zna svako. Sada možete da napravite pravi obrok i uživate više nego pre.

20. Ne stidite se da trošite na sebe

Možda se ne dešava često, ali ponekad odete u solarijum, kod manikira, pedikira…Imate dovoljno novca i nije vam žao da ga trošite onako kako vi želite.

20/11/2014 16:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments