Kako preživeti ponedeljak?

03/04/2016 09:03

Kako preživeti ponedeljak?

Mnogim ljudima je najstresniji dan ponedeljak. Neki za to imaju konkretan razlog, dok drugi jednostavno ne vole početak radne nedelje.

U svakom slučaju, ako imate problem sa ponedeljkom – evo nekoliko saveta kako da ga što lakše i bezbolnije “preživite”:

Ustanite ranije

Iako zvuči potpuno besmisleno – lakše će vam biti ako u ponedeljak ujutru ustanete ranije nego obično. Na ovaj način imaćete dovoljno vremena da se priviknete da je još jedna radna nedelja počela.

Omiljeni jutarnji rituali su kao stvoreni za strsno jutro ponedeljkom!

Uostalom, ako ustanete ranije imaćete više vremena da uživate u svojim jutarnjim ritualima, koji su vam ponedeljkom ujutru potrebniji nego ostalim danima, zar ne?

Napravite dobar plan

Ako vam je ponedeljak i bez ikakvog dodatnog razloga težak i naporan, onda je potrebno da napravite dobar plan – kako bi sebi olakšali ovaj stresan dan.

Potrudite se da ponedeljkom ne namećete sebi dodatne obaveze na poslu, a obavljajte samo one lakše poslove – kako biste se “zagrejali” za ostatak radne nedelje. Ako možete – u petak uradite što više kako biste mogli da uživate u vikendu i da u ponedeljak ne budete zatrpani poslom.

book-731199_640

Već u petak počnite da planirate.

Udovoljite sebi

S obzirom da vam ponedeljak nije baš najomiljeniji dan u nedelji, a još i morate da radite – potrudite se da pronađete u tome bar malo zabave. Napravite lepu i veselu atmosferu na radnom mestu – pustite svoju omiljenu muziku i opustite se, biće vam lakše da prihvatite da je počela još jedna radna nedelja.

Osim toga, pronađite i druge načine da udovoljite sebi ponedeljkom. Kupite omiljenu hranu ili slatkiš, počastite se bilo čime u čemu uživate i sigurno ćete se bolje osećati. Možda vremenom i zavolite ponedeljak! 🙂

cake-1227842_640

Što ne biste baš ponedeljkom za vreme pauze pojeli parče svoje omiljene torte?

Lagana priprema unapred

Kako bi vam bilo lakše da u ponedeljak ujutru krenete na posao – pripremite sve što možete i što vam je potrebno za ponedeljak već u nedelju popodne.

sleeping-1159279_1280

Kupite sebi još vremena za spavanje ponedeljkom ujutru!

Odvojite odevnu kombinaciju, spakujte sav potreban alat/pribor ili šta god da inače nosite svaki dan na posao. Ovako će vam za početak jutro proteći manje stresno i nećete gubiti vreme u spremanju – pa će vam ostati i više vremena za lenčarenje u krevetu pre ustajanja.

03/04/2016 09:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments