Pobedite osećaj usamljenost u četiri koraka!

19/06/2016 09:01

Pobedite osećaj usamljenost u četiri koraka!

Iako možda niste razmišljali o tome, ali osećaj usamljenosti može veoma negativno da se odrazi na vaše zdravlje, pre svega psihičko.

Ovaj osećaj može se nazvati i bolešću 21. veka, kada smo okruženi različitim uređajima, koji nam omogućavaju komunikaciju na velikoj udaljenosti, ali ne i pravo društvo.

Jesen je vreme za koje se posebno može vezati ovaj osećaj, jer posle lepih letnjih dana, dolazi sve hladnije vreme i kraći dani, ali je čak i tada moguće pobediti melanholiju i osećaj usamljenosti – uz pomoć samo četiri prava koraka!

osoba plaza

Osećaj usamljenosti je moguće pobediti!

Izlazak iz izolacija

Za početak je veoma važno izaći iz izolacije – ovog začaranog kruga koji nikako ne može da nam pomogne da se osećamo bolje. Čak iako vam se ne druži sa ljudim – naterajte sebe da izađete napolje ili pozovete prijatelje u svoju kuću.

Kontrola nad životom

Vaš život nije samo puki sled nekih okolnosti koje ne možete da kontrolišete. Nemojte se osećati kao žrtva okolnosti – nego kao neko ko u potpunosti drži konce u svojim rukama. Kako biste sebi ovo i potvrdili – napravite plan za naredne dane (ili mesec dana), proputujte ili radite bilo šta što može da vas otrgne od osećaja da ništa ne možete da kontrolišete. Takođe, veoma je važno da sve što radite – radite u društvu. Pronađite nekoga ko bi zajedno sa vama obišao neki grad ili krenuo na neki kurs.

Okružite se ljudima koji vas razumeju

Okružite se ljudima koji vas razumeju

Bliske veze

Čovek može da se oseća usamljeno čak i ako je okružen gomilom ljudi. Rešenje za usamljenost nije kvantitet, nego kvalitet, zato je veoma važno da vreme provodite sa ljudima koje volite, sa kojima se dobro razumete, sa kojima delite zajednička interesovanja i slično. Pa čak i ako je to samo jedna osoba – bolje je da vreme provodite sa njom, nego sa većim brojem drugih ljudi koji su po senzabilitetu u potpunosti drugačiji od vas.

Pozitivne misli

Često veliki broj problema proističe iz naše glave. Subjektivna percepcija okoline i negativno razmišljanje mogu vas dovesti u stanje melanholije. Zato se potrudite da očekujete najbolje od svake interakcije sa drugima i da zadržite pozitivan stav, kako biste i drugima odali utisak pozitivne osobe.

19/06/2016 09:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments