16 razloga da pratite svoje snove

10/06/2017 11:12

16 razloga da pratite svoje snove

Svi govore kako je veoma važnu u životu da pratite svoje snove, da budete ono što želite i što mislite da će vas usrećiti, a smim tim i dati vam priliku da budete “najbolja verzija sebe”.

Ovo je samo 16 razloga zbog kojih bi trebalo da pratite svoje snove, a vi pogledajte pa procenite da li su opravdani ili ne:

1. Tajna života je u darivanju. Ako pratite snove, imaćete šta da delite sa drugima – nadu, inspiraciju, ljubav, smisao života. Veći doprinos od ovoga ne postoji.

2. Ako se trudite da ostvarite snove postaćete hrabriji. Hrabrost je gorivo koje vas pokreće da budete uspešni u životu i da pratite snove. Za kratko vreme ćete postati nezaustavljivi.

3. Postoji razlog zašto smo kao deca voleli magiju i maštu. Ako zaboravite na vaše snove, zaboravićete kako je to biti mlad.

4. Veliki sanjari postaju samostalni, uče da mogu sve da ostvare ako dovoljno veruju u sebe.

5. Snovi vam skreću pažnju sa negativnih stvari u životu koje vas samo sputavaju. Shvatićete šta je bitnije, snovi ili drama. Drama deluje besmisleno kada se poredi sa strašću ispunjavanja snova.

6. Snovi vam omogućuju da nešto podelite sa vašom decom, da im budete primer.

7. Kroz ostvarivanje snova ćete biti zahvalni što ste prošli kroz razne poteškoće koje su vas dovele do uspeha. Shvatićete da se trud isplati i da na kraju nije sve bilo toliko strašno kao što je možda delovalo.

8. Nikada nije kasno da sanjate. Ne možete biti dovoljno stari da prestanete da pratite snove. Godine ništa ne znače ako znamo šta želimo.

9. Žal je strašna stvar. Snovi mogu biti dovoljno jaki da vam nanesu bol ako ih ne pratite.

10. Postajete zanimljivija osoba. Pokazujete drugima da vaš život ima smisao, pravac i cilj.

11. Pratiti snove predstavlja put pun misterija i neznanstava, što može delovati zastrašujuće. Ovo ne treba da vas brine jer je strah ponekad odličan pokretač i učiniće vas življim i osećajnijim.

12. Prkositi svetu može biti zabavno, zašto biste ostali neutralni?

13. Što više pratite snove to više otkrivate da su prepreke koje su vam postavljene samo privremene i lako zaobilazne. Snovi otkrivaju da je sve moguće.

14. Kada ostvarite san, vi ste prvi koji će videti rezultate. Posle to možete da podelite sa ostalima, ali ništa ne može da zameni taj trenutak kada shvatite da vam je san postao stvarnost.

15. Vaši snovi nemaju granice, vi odlučujete kakvi će oni biti, veliki ili mali. Kada ovo shvatite, videćete da možete sebi da osmislite plan koji će vas odvesti do cilja.

16. San je dovoljno jak da vas definiše. Kada ga ostvarite, niko neće moći da vam kaže šta možete a šta ne možete.

10/06/2017 11:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments