Trikovi za čistu i zdravu kožu

06/05/2021 17:37

Trikovi za čistu i zdravu kožu

Žene iz Koreje važe za izuzetno negovane, žene sa prirodnim izgledom i perfetno čistim, gotovo porculanskim izgledom kože lica. Mnogi smatraju da imaju i najzdraviju kožu, a to je svakako posledica posvećenosti kada je nega u pitanju. Korejanke koriste kako domaće, tako i industrijske proizvode, s tim, što upućeni tvrde, ti preparati se spravljaju vekovima na isti način i sa istim sastojcima. I upravo je u tome i tajna zdrave i lepe kože.

U nastavku donosimo neke od njihovih, obaveznih, “tretmana” koje primenjuju podjednako i muškarci i žene.

1. Limun

Tuferom na lice nanositi sok od svežeg limuna, i to na potamnele ili ogrubele delove kože. Ovo se može raditi do 3 puta nedeljno. Prilikom nanošenja soka limunska kiselina deluje kao piling. Uklanja mrtve ćelije, tamne mrlje čini manje vidljivima, a pore čisti od masnoće i prljavštine. Vitamin C prodirući duboko u kožu stimuliše proizvodnju kolagena i daje koži elastičnost.

saznajte i koji su Benefiti ulja od jagorčevine

2. Čaure svilene bube

Lutka svilene bube se stavljaju na kažiprst i tako masiraju očišćenu kožu 10-15 minuta. Do ovog pomagala se dolazi kupovinom na internetu, a koji uklanja mrtve ćelije i stimuliše regeneraciju kože, ujedno i tonira i ujednačava boju i sužava pore.

3. Sojino mleko

Gaza se potopi u sojine mleko te se zatim stavi na očišćeno lice. Ostaviti da deluje oko 20 minuta, preporučeno je da se ovo ponavlja 2 puta nedeljno. Sojino mleko reguliše lučenje sebuma, podmlađuje i hrani kožu.

4. Flasteri protiv bubuljica

Ovo su plastični flasteri, koji su neprimetni na licu ispod šminke, a koji čiste lice od bubuljica i mogu se naručiti preko interneta. Flasteri su antiseptički te izoluju i leče bubuljicu, a gotovo preko noći reše upali.

pročitajte još i Čišćenje lica je preduslov za zdravu kožu

5. Slani tonik

Slani tonik se pravi tako što se 1 supena kašika morske soli rastvori u čaši tople vode. Posle svakog umivanja, tuferom koji je potopljen bio u tonik, protrljati lice. Morska so dezinfikuje, uklanja mitesere i umiruje upaljena mesta. Lice nakon ovog tonika izgleda sveže. Jedino treba izbegavati rane ili povređena mesta.

6. Alge

Koreanke koriste nori alge umesto hranljive kreme. I to tako što iste potope u toplu vodu, a zatim nanesu na lise gde ih drže oko 15 minuta. U algama je mnogo vitamina koji čuvaju mladost kože, a i deluju i antibakterijski.

7. Masaža

Radi ubrzavanja cirkulacije i otvaranja pora, frotirski peškir pokvasiti vrelom vodom. Zatim za staviti na lice pa uraditi blagu masažu. Posle ove masaže, koja bi trebalo da traje oko 15 minuta savet je da se nanese neko hranljivo ulje.

8. Pravilo 10 sekundi

Ovo pravilo podrazumeva brzu akciju. Naime, kako bi koža bila čista, zdrava i sveža, 10 sekundi nakon tuširanja naneti hidratantnu kremu. Na taj način će pore, koje su otvorene, bolje upiti kremu.

 

06/05/2021 17:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments