Trikovi iz kuhinje za savršene kovrdže!

23/08/2017 12:51

Trikovi iz kuhinje za savršene kovrdže!

Ukoliko nije negovana, kovrdžava kosa deluje suvo i beživotno, a same kovrdže nemaju formu. Frizeri savetuju da se ovakva kosa redovno hidrira, a umesto skupih preparata za negu, potrebno je samo da zavirite u svoj frižider!

Sirće

Jednu kašiku jabukovog sirćeta razmutite u čaši tople vode i nakon šamponiranja, ovaj napitak nanesite na kosu. Nemojte ispirati. Sirće će zatvoriti pore vlasi i učiniti da kovrže budu mekane i lepo oblikovane.

So

Sve devojke koje imaju kovržavu kosu znaju da kada odu na more, njihove kovrdže, od morske vode, budu mnogo lepše oblikovane. Kašiku morske soli razmutite u čaši vode i tečnost sipajte u raspršivač. Nanosite na vlasi, umesto laka za kosu.

Soda bikarbona

Kosa će vam biti meka i sjajna ukoliko jednu kašiku sode bikarbone pomešate sa tri kašike regeneratora. Masku nanesite na celu dužinu i ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Pivo

Zbog magnezijuma i ostalih nutrijenata, pivo hrani kosu i čini je mekom i sjajnom. Nakon pranja kose, višak vode pokupite peškirom. Zatim, u lavor sipajte pola litre mlakog piva i umočite kosu u njega. Ostatak litre prelijte preko kose. Umotajte kosu u peškir. Kada se upije višak piva, kosu rasšešljajte prstima.

23/08/2017 12:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments