Stvari koje nerviraju muškarce

02/04/2021 15:13

Stvari koje nerviraju muškarce

Žene često porede sadašnjeg partnera sa bivšim, odnosno sa onim muškarcem koji je imao “posebnu” ulogu u njihovim životima. Ovo je zaključak studije koja je za cilj imala da utvrdi šta to muškarci ne vole kod partnerki, odnosno šta ih nervira.

Među deset stvari koje muškarci ne vole je i preterani feminizam. Tačnije, to se odnosi na one žene, koje se vode stavom da su žene jedine koje pate i da su odgovorni za to. Muškarcu su jasno naveli da se tu ne radi o onim ženama, koje ugrožava šovinizam, sem isključivo o onim ženama koje loše govore o muškarcima generalno. Prema njihovom mišljenju takve žene imaju stav da su superijornije umesto da su ravnopravne sa muškarcima.

Jednako odbojne su im i žene čiji je život jedino posao. Kako su naveli, opsesivne radoholičarke koje nemaju sem poslovnih obaveza ništa drugo u životu. Nisu im privlačne, najpre, jer su ograničeni u broju tema za razgovor. Muškarci vole kada žene brinu o svojoj karijeri i poštuju ih. Ali one orjentisane samo na karijeru su štreberke i to većinu muškaraca ne privlači.

Zloba je u vrhu liste. Kako kažu, zlonamerne žene nisu privlačne. Muškarci su rekli da više vole žene koje su jednostavne i drage, a koje kao takve privlače pažnu i drugih ljudi. A to je ono što njima dodatno hrani ego – privlačna drugima, a “njegova”.

Uz zlobu ne vole ni pretvaranje. Pokušaji da se bude neko drugi sigurna je karta da muškarac neće hteti dugo da ostane sa takvom ženom. Oni veruju da žena koja imitira nekog drugog samo dokazuje da nema dovoljno ličnih kvaliteta koje će pokazati. I takav stav se vezuje za nesigurnost, što muškarci žele da izbegnu.

Muškarce odbijaju i žene koje žive u svetu snova. Razlika između romantičnih scena holivudskih filmova i realnosti se zove život. Te tako muškarci ne vole one žene koje ne znaju gde su granice i ne mogu razlikovati snove od jave.

Svi podjednako volimo da pričamo, ali muškarci vole žene koje su dobri “slušaoci”. Nije razlog za to nemogućnost dolaska do reči, već muškarci percipiraju da žene koje neprestano pričaju su, u suštini, osobe kojima je stalo samo do sebe.

pročitajte još i : Ljubav i zahvalnost se ne podrazumevaju

Muškarci ne vole da vide da je ženi svejedno kako izgleda. Kako su istakli, ne moraju žene biti obučene po poslednjoj modi ili po celi dan u salonima, njima je bitno da ona nije zapuštena. Briga o sebi ostavlja utisak da je žena svesna tela, izgleda, mana i vrlina i ne krije se iza njih. Tri stvari koje ne vole su: prljava kosa, neuredni nokti i neprijatan miris tela.

Tužbalice i konstantno žalopojkanje muškarce tera od žena. Zanovetanje i neprestane pritužbe muškarca najviše nerviraju.

Na to se nadovezuje i negativnost. Svi mi imamo momente u kojima ne gledamo svet kroz ružičaste naočare, ali nemamo ni svi baš sve ružne momente. Osoba koja se stalno žali na nešto za muškarca je primer slabe osobe.

Nijedan muškarac neće tolerisati nepoštovanje, kako sebe tako i osoba koje u njegovom okruženju. Ovde se najpre misli na porodicu muškarca. Nervira ih i kada žena ne poštuje hobije kojima se bavi. U suprotnom, žena koja prihvata i poštuje muškarca takvog kakav jeste, je zrela osoba.

Dodatak ovoj listi su i brzi odgovori muškaraca na pitanje šta ih odbija odmah:

Previše šminke.

– Loš ples, ako nema ritma ili smešno pleše.

– Psovanje, to je neženstveno i odbojno.

– Nezaiteresovanost, tačnije, ako žena stalno izgleda kao da joj je dosadno.

 

 

02/04/2021 15:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments