Modna revija u pustinji

22/12/2020 16:09

Modna revija u pustinji

Jedna modana kuća uradila je senzacionalnu stvar. Poštujući sve mere opreza i zaštite od virusa, ova veoma poznata modna kuća održala je dramatičnu reviju u sred pustinje i time nam poslala veoma važnu poruku…

Revija koju je kuća Saint Laurent održala za proleće i leto 2021. godine senzacionalnija je i posebnija od svih do sada. Brend je inače rođen u Alžiru i mnogi prepisuju ovo nekoj vrsti „povratka kući“ ipak ova ideja ima mnogo veću i dublju poruku. 

Kreativni direktor ove poznate modne kuće, Antony Vaccarello, imao je ideju da pokaže da moda i ženstvenost mogu da pobede sve, čak i ovaj surovi virus. takođe da je ženstvenost i lepota nosiva svuda, pa i u pustinji tako i po kući. Hteo je i uspeo ovom senzacionalnim performansom da ubedi svet da ne odustaje od stečenih vrednosti. Da ne odbaci modu i želju za lepotom samo zato što je došlo neko teško vreme kada „nema mesta ni potrebe za skupim ili ne neophodnim stvarima“.

U saradnji sa svojom dugogodišnjom kreativnom saradnicom Natalie Canguilhem, moćni Vaccarello je čak napravio i logo na vrhu dine u komešanju peska. Manekenke u raskošnim i mekim, prijatnim, luksuznim materijalima su se borile sa peščanom stazom kako bi tim performansom prikazale borbu čovečanstva sa pandemijom, izmagicom od peska koju nam ova neizvesnost stvara.

Kritičari reviju pod nazivom „Performans u misterioznoj pustinji“, karakterišu kao jednu od retkih za koju treba da ponesete maramice kad je gledate, kako nosi duboku poruku, veličanstvena je i mnogo je više od revije. 

Inale Saint Laurent predstavlja ovog puta moćnu i samouverenu ženu koja sama korača kroz svet, ništa manje ženstvena. Materijali su šik boja, ima dosta ciklama detalja, božur boje, zlatnog nakita ali su veoma kvalitetni i udobni, svila, kašmir… 

Modeli su klasični hitovi Saint Laurenta obrađeni u šik i nosivom ruhu. Kolekcija je dosta prilagođena novonastalim uslovima i opet podržava žene da budu lepe i ženstvene uprkos svemu a nas podseća da smo obavezni da održimo lepotu unutar nas i spolja jel će ta lepota održati i nas.

22/12/2020 16:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments