Trend uskih farmerica izbledeo sa modne scene

15/03/2016 14:11

Trend uskih farmerica izbledeo sa modne scene

Tokom prethodne decenije uske farmerice bile su obožavane od strane većine devojaka (i po kojeg momka) i predstavljale su neizostavan i obiman deo sadržine jednog prosečnog garderobera.

Pomama za njima obuhvatila je tolike razmere da su skoro stekle status modnog klasika poput male crne haljine ili teksas jakne. Činilo se da će uske farmerice biti jedini stil pantalona koji će nam biti potreban tokom celog života, čemu je svakako doprineo njihov kroj koji ističe siluetu.

uske farmerice

Uske farmerice su stekle status modnog klasika

Posmatrajući modnu scenu nekoliko godina u nazad, može se primetiti da je situacija počela postepeno da se menja. Uski krojevi pantalona počeli su da ustupaju mesto trendu širim i komfornijim stilovima, počevši od “boyfriend jeans” trenda, to jest “dečkovih farmerica”.

girl-983969_640

“Boyfriend jeans”

Trend širih pantalona nije zastao na tome, o čemu svedoče sveži izveštaji sa modnih pista širom sveta gde se mogu videti modeli zvoncara i palaco pantalona (model pantalona čije se nogavice šire sve od prepona).

magazin foto pantalone

Moda diktira nove trendove kada je kroj pantalona u pitanju

Prelazak sa uskih farmerica na pantalone širokog kroja zahteva navikavanje na drugačiju estetiku i određenu dozu samopouzdanja. Dok je primarni zadatak uskih farmerica bio isticanje siluete i odavanje utiska vitkijih nogu, pantalone širokog kroja nam ne pružaju to zadovoljstvo. One su, pak, odličan način da budete besprekorno stilizovani dok nosite savršeno udoban komad odeće na kojem će vam, pre svega, vaša cirkulacija biti zahvalna.

15/03/2016 14:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments