Pogrešni komadi odeće za vaš tip građe i kako ih ispravno nositi

06/04/2016 12:05

Pogrešni komadi odeće za vaš tip građe i kako ih ispravno nositi

Oblačiti se se dobro i sa stilom, ne znači samo da slepo pratite modne trendove. Pre svega to znači da nosite garderobu koja vam dobro stoji i koja naglašava vaše adute.

Savete o vrstama krojeva koje odgovaraju određenom tipu građe svaki pratilac mode dobro zna:

  • strukirani odevni predmeti odgovaraju figuri peščanog sata i kruškastoj figuri,
  • širi krojevi osobama “jabuka” građe (vitki ekstremiteti, svu težinu nosite u središnjem delu tela),
  • ampir, to jest veoma visok struk na haljinama odgovara skoro svakom tipu građe.

Printovi i horizontalne pruge vizuelno proširuju a tamne boje i vertikalne pruge sužavaju. Ovi saveti vam mogu biti od pomoći ali takođe mogu da vam ograniče izbor prilikom šopinga i učine vašu garderobu jednoličnom.

Odlika stila ponekad može biti i kršenje pravila, stoga budite modni buntovnik i isprobajte sve ono što su vam mama, prijateljica i prodavačica u butiku rekle da vam nikada neće dobro stajati.

Široki i preveliki “oversajz” kroj za figuru peščanog sata

Majice, džemperi, košulje i kaputi koji izgledaju kao da ste ih pozajmili od Šakila O’Nila su bili neizostavni deo kolekcije proteklih nekoliko sezona, a nije im lako odoleti kada se upare sa svim tim lepim dezenima i bojama.

girl-869205_640

Jednostavni, ali efektni donji delovi odevne kombinacije – uz oversajz gornji deo

Ukoliko se odlučite za takav komad, nosite ga uz uzane pantalone ili suknju kako ne biste izgledali kao da se davite u hrpi odeće. Takođe, nije na odmet preko široke majice, košulje a naročito preko haljine obući i strukirani sako kako biste naglasili figuru čak i kada nosite gornje delove tog tipa. Isto pravilo važi i za pantalone, širi kroj pantalona uparite sa uzanom majicom ili još bolje rolkom kako biste dobili veoma šik odevnu kombinaciju.

Uski krojevi za osobe sa “jabuka” građom

girl-1125320_640

Uska haljina sa V izrezom

Mnoge osobe misle da je ova figura najlakša za stilizovanje – široki top i uski donji deo i problem je rešen. Međutim, raznolikost je začin života, kako u svemu tako i u odevanju, stoga ako imate ovaj tip konstitucije slobodno se povremeno odlučite za neke uže komade odeće.

Prilikom odabira gornjih delova i haljina uzanog kroja, obratite pažnju da na sebi imaju V izrez, a nabori oko struka i uočljivi dezeni su vam saveznici jer kamufliraju predeo oko vašeg stomaka.

Kod odabira donjih delova, uzani krojevi su svakako preporučljivi kako biste istakli vaše vitke noge a komadi sa visokim strukom su takođe odličan izbor jer stvaraju utisak ženstvene siluete.

Modni saveti su mnogobrojni i često kontradiktorni. Niko ne poznaje vaše telo toliko dobro kao što ga vi sami poznajete, stoga prihvatite savete koji vam se dopadaju, a ostale slobodno zaboravite jer suština mode ne leži u pravilima oblačenja. Najbitnije je kako se vi osećate u onome što nosite i ukoliko je to ekspresija vaše ličnosti i ukusa, to jest vaš lični stil, sigurno ćete izgledati odlično!

06/04/2016 12:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments