Amsterdam: Kao nagradu dobio noć u muzeju pored jedne slike!

06/06/2017 11:12

Amsterdam: Kao nagradu dobio noć u muzeju pored jedne slike!

Sa ciljem da proslavi 10.000.000 posetilaca, čuveni Rajksmuzeum iz Amsterdama dodelio je specijalnu nagradu jubilarnom posetiocu.

Naime, 10.000.000 po redu posetilac bio je Stefan Kasper, nastavnik i umetnik, koji je uz svoju ulaznicu u ovaj muzej dobio i nagradu – da celu noć provede sa slikom, i to ne bilo kojom već Rembrantovom slikom “Noćna straža” iz 1642. godine.

“Spavao sam dva metra od “Noćne straže”. Bilo je magično, još uvek ne mogu da verujem”, rekao je Kasper. On je dodao da je cele noći bio sam i da je muzej čak postavio crveni tepih za njega. “Nije bilo ni čuvara ili su bar bili dobro sakriveni”, dodao je Kasper.

nocna straza rembrant

Rembrant “Noćna straža”

On je iskoristio priliku “da napravi nekoliko selfija i prošeta u čarapama po potpuno praznim galerijama” pre nego što je za večeru dobio gaspačo supu i govedinu.

Kasper, koji je otkrio da nije naročiti ljubitelj Rembranta, priznao je da je gledao sliku novim očima.

“Otkrio sam likove koje ranije nisam primetio. Oživeli su preda mnom. To je bilo iskustvo koje će zauvek ostati utisnuto u mom sećanju”, zaključio je Kasper.

Direktor muzeja Tako Dibits nije krio oduševljenje velikom posetom, s obzirom na to da je muzej ponovo otvoren za publiku 2013. godine, nakod renoviranja koje je trajalo 10 godina.

06/06/2017 11:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments