Prodat najskuplji par minđuša

19/05/2017 13:21

Prodat najskuplji par minđuša

Koliko biste vi dali za komad nakita? Naravno, govori se o nakitu napravljenom od najkvalitetnijih i najdragocenijih materijala, ali ipak…

Za 57 miliona dolara prodat je najskuplji par minđuša koji je napravljen od dva dijamanta različitih boja.

Prodaja se održala u Ženevi na aukciji kuće Sotbi, a ime kupca najskupljih minđuša ostalo je nepoznato, što je potpuno razumljivo.

Naime, stručnjaci su ocenilli da su dijamanti koji “krase” ove minđuše jedni od hemijski najčistijih dijamanata zbog čega imaju visok stepen optičke prozračnosti, a samim tim i veoma visoku cenu na tržištu.

The Apollo blue diamond and the Artemis pink diamond earrings are displayed at Sotheby's auction rooms in London, Monday, April 10, 2017. The earrings, the most valuable ever to appear at auction, are estimated at 62- 87 million UK pounds (50-70 million US dollars) and will be auctioned on May 16 in Geneva. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Jedna minđuša iz najskupljeg para napravljena je od plavog, a druga od roze dijamanta. Plavi dijamant nazvan “Apollo Blue” je najveći dijamant te kategorije koji je ikada ponuđen na aukcijskoj prodaji sa 14,54 karata. Drugi, roze dijamant, nazvan “Artemis Pink” sadrži 16 karata.

19/05/2017 13:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments