Rusija: Veb-studio traži programera sa posebnim veštinama

21/06/2017 16:36

Rusija: Veb-studio traži programera sa posebnim veštinama

Jedan veb-studio u ruskom gradu Tajmenu objavio je veoma neobičan oglas za posao. Naime, oni zapošljavaju programera ali sa posebnim veštinama.

Tačna radna pozicija novog zaposlenog u ovom studiju je – lažni programer. Pogledajte da li ste možda baš vi najadekvatniji kandidat za posao!

Idalan kandidat za posao lažnog programera bi trebalo, prema tekstu oglasa, da bude mršav, da nosi džemper i ima naočare za vid.

Oglas je prvi put postavljen na ruskom portalu zarplata.ru, a zaposleni će morati da, kada klijent uđe, bude za svojim stolom, otvori html kod i dok gleda u monitor koristi ustaljene fraze poput: “Lepo sam im rekao da je ovo trebalo da bude odrađeno u Framework-u”, “O, ne. Sreća, pa sam napravio backup” itd.

Kako kažu vlasnici firme, lista fraza će se mesečno nadograđivati. Ako ste spremni da napravite tetovažu koja ima veze sa programerstvom onda se plata povećava za 170 do 500 dolara.

Razlog zašto traže lažnog programera leži u tome što mnogi klijenti vide studio kao neko kratkotrajno preduzeće u kojem rade samo tri osobe, a na ovaj način žele da uliju poverenje svojim klijentima. Sada žele da zaposle i lažnog dizajnera.

“Lažnjaci” će tokom radnog vremena moći da provode sate na društvenim mrežama ili da igraju igrice.

21/06/2017 16:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments