Rešite se problema masne kose!

21/09/2017 14:55

Rešite se problema masne kose!

Ukoliko imate problem sa masnom kosom, saznajte u čemu najverovatnije grešite!

Pre svega, povedite više računa o higijeni vaše četke za kosu. Na njoj se nalazi veliki broj bakterija koje utiču na jače lučenje lojnih žlezda na skalpu i u vlasima. Redovno perite češljeve i četke za kosu i rešićete pola problema.

Ukoliko spavate sa zavezanom kosom, znajte da činite sebi medveđu uslugu. Iako se možda kosa tada ne upetlja, sva masnoća skuplja se na jednom delu skalpa, prljajući pre svega teme. Zato se ujutro budite sa slepljenom kosom.

Pored toga što u toku dana, bezbroj puta, nesvesno, dodirujemo lice, prenoseći prljavštinu na kožu, isto radimo i sa kosom. Time takođe utičemo na to da se kosa brže prlja i bude masnija.

Sve je povezano sa tim šta unosimo u svoj organizam, pa tako i kosa. Ukoliko imate manjak vitamina B u organizmu, kosa će se mastiti. Jedite više namirnica koje sadrže vitamin B2, koji utiče na balans sebuma. Ovog vitamina ima u ribi, jajima, mleku, siru i zelenom povrću.

Za kraj, izbegavajte svakodnevno pranje kose, jer šampon i ostali preparati utiču na lučenje lojnih žlezda i samim tim kosa će vam češćim pranjem biti sve masnija.

21/09/2017 14:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments