Drugo polufinale 61. Evrovizije

12/05/2016 16:39

Drugo polufinale 61. Evrovizije

Za nastup u finalu večeras će se boriti još 18 predstavnika država učesnica takmičenja za “Pesmu Evropvizije”, koja se ove godine održava po 61. put.

U drugom polufinalu učestvuje i predstavnica Srbije – Sanja Vučić, pord rednim brojem 6, koja će sa pesmom “Goodbye” pokušati da obezbedi plasman u finale.

evrovizija srbija

U drugom polufinalu učestvuje i predstavnica Srbije – Sanja Vučić

Pored naše predstavnice, večeras nastupaju i Letonija, Poljska, Švajcarska, Izrael, Belorusija, Irska, Makedonija, Litvanija, Australija, Slovenija, Bugarska, Danska, Ukrajina, Norveška, Gruzija, Albaija i Belgija.

Nakon druge polufinalne večeri biće odabrano još 10 finalista, koji će se u finalu, 14. maja boriti za titulu pobednika Evrovizije za 2016. godinu.

Za sada je poznato da će u subotu nastupati predstavnici sledećih država: Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte, kao i direktni finalisti, predstavnici Nemačke, Španije, Velike Britanije, Italije i Francuske, kao i zemlje domaćina – Švedske.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri iz 42 zemlje učesnice uključiće se u program kao i do sada i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija.

Svi glasovi – i publike i stručnog žirija, biće dostupni posle takmičenja na sajtu Eurovision.tv.

12/05/2016 16:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments