Mitovi o trbušnjacima u koje treba da prestanete da verujete

04/01/2023 09:52

Mitovi o trbušnjacima u koje treba da prestanete da verujete

Svako od nas želi ravan stomak, a neki čak streme i kad tome da imaju čuveni “six pack”. Ipak, uprkos vežbanju, ovo je nedostižno, ukoliko pravite ove najčešće greške.

Mit 1: Za trbušnjake je potrebno mnogo vežbanja

Bezbroj trbušnjaka neće vam osigurati pojavu tzv. “pločica”. Zapravo, čitava nauka stoji iza saveta koliko intenzivan trening treba da bude, te koliko dugo je potrebno za trbušnjake.

Fitnes eksperti kažu da je potrebno ili raditi više vežbi manjeg intenziteta, ili manje vežbi većeg intenziteta.

Mit 2: Do trbušnjaka vežbanjem dva do tri puta nedeljno

Pre nego što se upustite u avanturu dobijanja trbušnjaka, zapitajte se kako izgleda život sportiste. Uz svakodnevno vežbanje, potrebno je promeniti stil života i ishranu. Samo vežbanje nikako nije dovoljno, kako biste postigli željeni izgled.

Mit 3: Trbušnjaci su 80% dijeta, 10% vežbanje

Zaista, jednako je važna ishrana, koliko i dijeta. Ipak, ne postoji razmera, a fitnes majstori kažu da je za trbušnjake 100% važna ishrana, ali je 100% važno i vežbanje.

Mit 4: Bez bola, nema uspeha

Upala mišića nije uvek znak progresa, već može biti simptom nekog zdravstvenog problema. Bol može dovesti do daljih povreda, pa je potrebno pratiti sam bol, kako koji deo tela vas boli, tako i kako vas boli. Ukoliko simtomi traju duže od 48 sati, posavetujte se sa lekarom.

04/01/2023 09:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments