Evo kako da u potpunosti nestanete sa interneta!

29/11/2016 11:17

Evo kako da u potpunosti nestanete sa interneta!

Svakim svojim “pojavljivanjem” na internetu mi ostavljamo neki trag, a da ne govorimo o društvenim mrežama, različitim formumima i drugim sajtovima gde dobrovoljno ostavljamo svoje podatke.

Bez obzira zbog čega delimo svoje podatke u virtuelnom svetu i koliko su bezbedni sajtovi koje posećujemo – mi ipak otkrivamo podatke o sebi i svom životu.

Šta da radimo kada nam bude previše online sveta i poželimo da u potpunosti nestanemo iz ovog virtuelnog sveta? Jedan web sajt iz Švedske nudi upravo ovu priliku!

Samo jednim klikom moći ćemo da izbrišemo u potpunosti svoj internetski “otisak” zahvaljujući jednom sajtu – da li je to moguće i kako?

Sve što je potrebno jeste da napravimo nalog na sajtu Deseat.me i to sa svojim Google nalogom, nakon čega će ovaj sajt skenirati sve aplikacije i servise za koje ste kreirali nalog i nakon toga kreirati listu linkova za lako brisanje.

Deseat.me

Deseat.me

Svaki nalog koji pronađe ovaj sajt će biti uparen sa linkom za lako brisanje koji ukazuje na odjavnu stranicu za taj servis.

Švedski programeri Vil Dalbo i Linus Unabak dizajnirali su ovaj sajt koji će se direktno povezati sa delom za brisanje na određenom sajtu – gde ste otvorili nalog, a sada želite da ga izbrišete – zauvek!

Za sada je Deseat.me organičen i prima zahteve samo korisnika koji imaju Google nalog, ali jedno je sigurno – uz pomoć ovog servisa, sa samo nekoliko klikova oslobodićete se svih naloga i veze sa internetom – ukoliko to zaista želite.

29/11/2016 11:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments