HBO beleži porast gledanosti od 40%

26/03/2020 14:39

HBO beleži porast gledanosti od 40%

HBO je objavio u utorak da im je gledanost porasla za 40% od 14. Marta.

Protekle nedelje je zabeležen rast gledanosti, tako da je izjednačen sa gledanošću poslednje epizode serije „Game of Thrones“, prošle godine, kada je zabeležena jedna od navećih gledanosti u epohi onlajn televizije.

Takođe, proteklih dana je povećan i broj „kompulsivnog praćenja serija“, termin koji se odnosi na gledanje više od 3 ili četiri epizode za redom, za 65% u poređenju sa prethodne četiri nedelje.

Ipak, u SAD-u, Latinskoj Americi i Evropi se ne beleži rast broja pretplatnika, tako da su gledanost povećali postojeći pretplatnici.

Nova sezona serije Westworld, koja je počela sa emitovanjem prošle nedelje je najgledaniji sadržaj na HBO, zajedno sa Euforijom, koja je duplo više gledana.

Druge produkcije čija se gledanost duplirala su „Big Little Lies“, „Chernobyl“, „Game of Thrones“ i „His Dark Materials“.

Masovno korišćenje online sadržaja od početka pandemije korona virusom je primoralo neke vlasti da zatraže pojedinim platformama da smanje kvalitet sadržaja da ne bi došlo do preopterećenja mreže.

Netflix i Amazon Prime Video su već najavile da će uvesti ovu meru dok traje vanredno stanje.

26/03/2020 14:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments