Zlatna nagrada za softverske stručnjake iz Srbije

28/04/2017 14:18

Zlatna nagrada za softverske stručnjake iz Srbije

Na najstarijem evropskom konkursu u internet industriji “Best of Swish Web” softverski stručnjaci iz Srbije osvojili su zlatnu nagradu za svoj rad.

Zlato su dobili za projekat “Relaunch Sunrise. Mobile First”, koji je izabran kao najbolji u konkurenciji 400 prijavljenih.

Isti projekat timu iz Srbije doneo je i srebro za upotrebljivost i posebno priznanje za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju.

Ova nagrada uručuje se rešenjima koja upotrebljavaju digitalnu tehnologiju za unapređenje poslovanja, a tim iz Srbije na takmičenju je učestvovao kao deo međunarodnog tima vodeće švajcarske softverske agencije “Namics i Sunrise”.

Predstavnica beogradskog “Namicsa”, Ketrin Simon istakla je da je projekat na kome su radili softverski stručnjaci iz Srbije izabran za najuspešniji u konkurenciji najboljih švajcarskih IKT kompanija koje osvajaju priznanja na svetskoj i evropskoj sceni.

– Stručni žiri istakao je da rešenje naših inženjera ozbiljno pristupa izazovima digitalizacije, kao i da je korišćeni “mobile first” pristup omogućio jasno prisustvo na mreži i to na veoma funkcionalan način – rekla je Simon.

Osim tri priznanja za “Relaunch Sunrise. Mobile First” projekat, “Namics” međunarodni timovi na ovogodišnjem takmičenju osvojili su još osam nagrada u različitim kategorijama.

– Ovakav bilans nagrada samo je pojačao naše ambicije da razvijamo kvalitetna digitalna rešenja, da se fokusiramo na potrebe korisnika i da budemo inovativni – rekla je Simon.

“Best of Swich Web” je najprestižniji konkurs u Švajcarskoj i najstariji u evropskoj internet industriji, a ove godine održan je 17. put u Cirihu uz 400 prijavljenih rešenja.

Zlatna, srebrna i bronzana nagrada dodeljuju se u 12 kategorija, a kao posebna priznanja uručuju se “Swich Digital Transformation Award” i “Master of Swich Web”.

Izvor: 021; Tanjug;

28/04/2017 14:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments