Sadržaj “Blogerame” u Matici srpskoj

29/01/2016 15:46

Sadržaj “Blogerame” u Matici srpskoj

Javno čitanje blogova, nastalih u okviru projekta “Blogerama” održava se u petak, 29. januara u svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu, sa početkom u 19 časova.

Projekat “Blogerama” predstavljao je kurs pisanja blogova koji je realizovan sa učenicima i učenicama četvrtih razreda srednjih škola u Novom Sadu tokom jeseni i zime prošle godine.

Učesnici “Blogerame” napisali su više od 100 autorskih radova, koji se nalaze na sajtu ovog kursa koji se realizovao kao niz modernih interaktivnih predavanja.

Svi učenici kursa pisanja blogova su imali priliku da pod mentorstvom predavača čitaju i komentarišu druge polaznike i razviju svoje sposobnosti čitanja i kritičkog razmišljanja.

Projekat “Blogerama” organizovali su Matica srpska, kompanija Eipix iz Novog Sada i Centar za istraživanje i popularizaciju srpske književnosti Odseka za srpsku književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Na promociji tekstova nastalih tokom “Blogerame” prisutnima će se obratiti Dragan Stanić – predsenik Matice srpske, Mirko Topalski – osnivač kompanije Eipix i Slobodan Vladušić – ispred Centra za istraživanje i popularizaciju srpske književnosti.

29/01/2016 15:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments