Festival nauke 9. i 10. maja u Novom Sadu

20/04/2015 10:37

Festival nauke 9. i 10. maja u Novom Sadu

Festival nauke posedmi put održava se 9. i 10. aprila u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Slogan ovogodišnje manifestacije glasi – “Sve je moguće”. Posetiocima će istraživači, naučnici, nastavnici, studenti i volonteri na preko 80 radionica i nekoliko predavanja i tribina pokazati da je zaista “sve moguće” kada je nauka u pitanju.

Na prethodnim festivalima učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta koji se nalaze u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, a očekuje se da će ih toliko biti i ove godine.

Centar za promociju nauke organizuje nagradu igru u kojoj mogu učestvovati svi posetioci. Potrebno je da na 3D štampaču odštampaju svoju kreaciju. Više o nagradnoj igri nalazi se ovde.

Tribina pod nazivom “Koliko vredi diploma u Srbiji?” održaće se sa ciljem da se skrene pažnja na ovu temu na pravi način, s obzirom na to da je ovo jedna od veoma aktuelnih tema u poslednjih godinu dana u Srbiji.

Na festivalu učestvovaće i mladi inovatori – Jovana Kondić i Stefan Velja, dr Sofija Stefanović – prva dobitnica ERC granta u Srbiji, kao i dr Vesna Crnojević Bengin iz Biosense centra, čija su istraživanja stigla čak do Jupitera.

Sav sadržaj Festivala nauke je besplatan.

Izvor: 021

20/04/2015 10:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments